Ključno je da u ponašanju predsjednika Milanovića, sada već doista bizarnom, prepoznamo tri temeljne točke koje su vrlo problematične: prvo, minimizirao je opasnost od koronavirusa i podrivao našu borbu protiv epidemije; drugo, osporavanjem neovisnosti DORH-a, USKOK-a i policije dovodio je u pitanje borbu protiv korupcije; i treće, relativizirao je, poput cijele ljevice, strašni čin na Markovu trgu - poručio je Andrej Plenković uoči zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

 

 

 

O NASTAVKU UNUTARSTRANAČKIH IZBORA

Unutarstranački izbori nastavit će se 22. studenog prvim krugom izbora za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija HDZ-a. Drugi krug održat će se 6. prosinca.

O MILANOVIĆEVU MINIMIZIRANJU OPASNOSTI …

Ključno je da u ponašanju predsjednika Milanovića, sada već doista bizarnom, prepoznamo tri temeljne točke koje su vrlo problematične. Prvo, minimizirao je opasnost od koronavirusa i podrivao našu borbu protiv epidemije. Ako netko neozbiljno tvrdi da se korona može usporediti s karijesom, onda je to podrivanje povjerenja u sve vrijedne ljude koji svaki dan u hrvatskim bolnicama ili socijalnim institucijama predano rade da zaštite svoje sugrađane.

… OSPORAVANJU NEOVISNOSTI INSTITUCIJA …

Drugo, imate ovo krajnje neuobičajeno ponašanje kod slučaja Janaf. Osporavanjem neovisnosti DORH-a, USKOK-a i policije dovodio je u pitanje borbu protiv korupcije. Otvoreno se sada moram zapitati je li problem u tome što se nadležna tijela bore protiv korupcije. Znači li to da je on protiv borbe protiv korupcije? Ne znam, ali očito ima neki problem.

… & RELATIVIZIRANJU STRAŠNOG ČINA NA MARKOVU TRGU

I treće, relativizirao je, poput cijele ljevice, strašni čin na Trgu sv. Marka, u kojem je napadač došao s predumišljajem do Banskih dvora i pokušao ubiti trojicu hrvatskih policajaca te izrešetao zgradu Vlade, što je po meni nesumnjivo kazneno djelo s elementima terorizma. Ako je Milanović toliko nevješt, neka ostane nevješt.

O FAZNOM PUŠTANJU OVRHA

Ministri Zdravko Marić i Ivan Malenica danas su u više od sat vremena hrvatskoj javnosti potanko objasnili sve okolnosti i dogovor koji je postignut o faznom puštanju ovrha. Poruka je jasna: obveze koje preuzimamo moramo ispunjavati, a postoje zaštićeni računi na kojima će biti tri četvrtine primanja. Treba realno sagledati situaciju.

O NOVIM MJERAMA ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA

Sutra ćemo ministar Josip Aladrović i ja predstaviti nove mjere za očuvanje radnih mjesta koje će ići do kraja godine - kako bismo pomogli najugroženijim sektorima. Pokazali smo koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta i zaposlenike u privatnom sektoru. Vlada je učinila sve da naši građani dobivaju plaće. Uspjeli smo i da turistička sezona bude solidna, a pritom zadržali optimistične trendove kreditnog rejtinga i pogleda prema eurozoni.

 

 

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30