Oporba je vodila hajku o poslijeratnoj obnovi & generirala histeriju. No činjenice su srušile njihove laži kao kulu od karata!

Andrej Plenković: „Priča“ o istražnom povjerenstvu angažirana je agenda oporbe uoči lokalnih izbora. Od 5.888 kuća koje su nakon rata obnovljene u SMŽ-u, dosad ih je samo 69 ili 1.83% dobilo crvenu naljepnicu. Nakon što je na parlamentarnim izborima SDP pometen s 25 razlike, a ucjenjivači su ostavljeni izvan većine, sada bi udruženi htjeli politički profitirati na podvalama o obnovi i na tragediji koja je pogodila naše sugrađane. To je hrvatska opozicija, ali mi imamo svoj konstruktivni put!

Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: Darka Puljašića će u Hrvatskom saboru zamijeniti Nikola Mažar - predsjednik HDZ-a Vukovara. S njim imamo velike ambicije na izborima u Gradu Heroju, očekujemo - pobjedu. * Svjedočili smo medijskoj histeriji da su uništene tako reći sve kuće koje su bile obnovljene nakon Domovinskog rata. Ali sada - kako dolaze realni podaci - shvaćamo da je puno, puno manji broj takvih objekata. Pričekat ćemo očitovanje nadležnih tijela o slučaju Ive Žinića i tada donijeti odluku.

Andrej Plenković na 38. sjednici Vlade RH: Kućanstvima kojima su oštećeni stambeni objekti HEP će otpisati potraživanja za isporučenu energiju za siječanj, veljaču i ožujak. Kako smo i bili poručili unesrećenim sugrađanima - Ne brinite za struju i grijanje! I RTV pretplata bit će besplatna prva tri mjeseca ove godine - s mogućnošću produženja. Činimo sve kako bismo ljudima olakšali život nakon razornog potresa. * Tjedni prosjek novozaraženih pao je na razinu od sredine listopada. Još nije vrijeme za opuštanje, ali ako ovako nastavimo, moći ćemo razmišljati i o popuštanju zaštitnih mjera.

Novi čelnik naše sestrinske stranke i premijer Sjeverne Rajne-Vestfalije, najmnogoljudnije njemačke savezne zemlje i jedne od gospodarski najsnažnijih regija u Europi, 2019. uručio je predsjedniku HDZ-a i Vlade RH prestižnu nagradu Steiger. Andrej Plenković: „Čestitke na izboru za predsjednika Kršćansko-demokratske unije! Radujemo se nastavku kvalitetne suradnje HDZ-a i CDU-a, kao i Hrvatske i Njemačke“. 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31