Nacionalno vodstvo i čelnici Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" iz cijele Lijepe Naše - među kojima i 10-ak generala pobjedničke Hrvatske vojske - dali su punu potporu Andreju Plenkoviću za političku borbu koju je najavio protiv radikalizacije društva, huškača na nasilje te širitelja mržnje i laži. Predsjednik HDZ-a i Vlade RH na sastanku u Zagrebu ponovno je naglasio da krajnja desnica opravdava, a ljevica minimizira strašni čin na Markovu trgu.

 

 

 

„Tezom“ da se „moglo dogoditi bilo gdje“, premda je iz snimki posve razvidno da je napadač došao s namjerom, s predumišljajem upravo do zgrade Vlade, i Zoran Milanović se pridružio onima koji opravdavaju, relativiziraju ili umanjuju zlodjelo na Markovu trgu - poručio je Plenković na sastanku s čelnicima Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak".

Milanović je još od predsjedničkih izbora u prešutnoj koaliciji sa Škorom i Mostom - dodao je predsjednik naše stranke i naše Vlade.

 

 

Donosimo ključne poruke dijela ostalih govornika sa sastanka na kojem su istaknuti hrvatski branitelji, među njima i 10-ak generala HV-a, dali punu potporu Plenkoviću za najavljenu političku borbu protiv radikalizacije društva, širitelja mržnje i laži te huškača na nasilje: potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika HDZ-a general Tomo Medved, član Predsjedništva HDZ-a i premijerov posebni savjetnik za obranu general Damir Krstičević, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" general Miljenko Filipović te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

MEDVED: Daleko viši intenzitet potraga za nestalima & progona srpskih ratnih zločinaca!

Zar će nama hrvatskim braniteljima lekcije o domoljublju dijeliti frustrirani izborni gubitnici, koji pritom bezočno lažu da nije pronađena nijedna osoba nestala u velikosrpskoj agresiji, da nijedan ratni zločin nije istražen!?

A što brojke kažu? Mi smo u prošlom mandatu pronašli tijela 124 žrtava te proveli istraživanja i ekshumacije na 205 lokacija kao mogućih masovnih grobnica. Samo na području Vukovara istražili smo 82 lokacije. Traženje nestalih osoba ostaje prioritet Ministarstva hrvatskih branitelja.

Prvi put u povijesti Zakon o civilnim žrtvama Domovinskog rata

A zločini tijekom agresije? Samo u zadnje dvije godine pokrenuto je 49 postupaka za ratne zločine - više nego ikad prije! Naša je Vlada stvorila političke, pravne i funkcionalne pretpostavke da se intenzitet potraga za nestalim osobama i progona srpskih zločinaca podigne na daleko višu razinu nego prije.

Uskoro ćemo donijeti, prvi put u povijesti, Zakon o civilnim žrtvama Domovinskog rata. I već nas lažno optužuju da ćemo „nagrađivati četnike“. A u tom zakonu jasno piše da prava koja iz njega proizlaze ne može ostvariti nitko tko je sudjelovao u agresiji ili joj je pomagao.

Ljubav prema narodu & Domovini pokazuje se djelima!

Svi konkretni pokazatelji potvrđuju koliko brinemo o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. U prošlom mandatu imali smo 297.000 intervencija u cilju psihološke pomoći braniteljima i njihovim obiteljima, čime smo prevenirali niz mogućih samoubojstava. I preventivni sistematski pregledi spasili su tisuće života jer su na njima dijagnosticirane tisuće malignih oboljenja dok su se još mogla izliječiti.

Osnovali smo multidisciplinarno povjerenstvo kako bismo, također prvi put, institucionalno pomogli zatočenicima srpskih koncentracijskih logora za tužbe protiv Republike Srbije. Europskim sredstvima gradimo četiri veteranska centra, stambeno zbrinjavamo branitelje i obitelji žrtava, za pola milijarde kuna povećan je proračun našeg ministarstva…

KRSTIČEVIĆ: Potpuna podrška predsjedniku Plenkoviću!

Iako su nam tvrdili da je nemoguće, vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar! Vratili smo je u Pulu, Sinj, Varaždin, Ploče, među hrvatski narod. Bez ikakvog pretjerivanja, napravili smo čudo!

Kada je 2000. Stjepan Mesić prisilno umirovio nas 12 generala, hrvatski branitelji nisu imali pristup ondašnjoj vlasti. A sada je ratni zapovjednik legendarnih Tigrova Tomo Medved potpredsjednik Vlade RH. Puna potpora predsjedniku Andreju Plenkoviću!

FILIPOVIĆ: Nema Vlade koja je toliko učinila za branitelje, HV & policiju!

Svjedoci smo neprestanog huškanja pojedinaca koji su teško poraženi na izborima, pa sada šire laži, opravdavaju napad na Markovu trgu, zloupotrebljavaju najbolnije teme za osobnu promociju, potiču kaos...

Zato trebamo stalno ponavljati: nakon prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška, nema Vlade koja je toliko učinila za hrvatske branitelje, Hrvatsku vojsku i policiju poput ove, naše, HDZ-ove!

Poštujmo institucije države za koju smo se zajedno borili!

Ljubav prema svom narodu i Domovini pokazuje se djelima, a ne riječima. Mogao bih dugo nabrajati, no izdvojit ću samo jedno postignuće: donijeli smo jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, kojim smo ispravili SDP-ove nepravde te regulirali status pripadnika HVO-a. I za to su nas uvjeravali da je nemoguće!

U Domovinskom ratu borili smo se oružjem i srcem za slobodu i demokraciju, a danas je pred nama politička protiv huškača koji bi htjeli potaknuti nasilno rušenje demokratski izabranih institucija. Pozivamo sve da poštuju demokratski izabranu vlast, da poštuju institucije države za koju smo se zajedno borili.

JANDROKOVIĆ: Mi smo predstavnici većine hrvatskog naroda!

Trebaju nam i odlučnost i hrabrost - jer se moramo suprotstaviti sveopćoj relativizaciji. Relativiziraju virus, rad Stožera, Vladina postignuća, čak i pokušaj ubojstva na Markovu trgu. Plasiraju se nepojmljive teze - da smiješ ubijati ako si nezadovoljan radom Vlade!? U bilo kojoj zapadnoj državi cijela bi se javnost već digla da osudi taj čin kao terorizam!

No nećemo pokleknuti pred silinom te mržnje, tog huškanja i tih laži! Na izborima je narod izabrao HDZ s jednim od naših najboljih rezultata u povijesti, i mi smo predstavnici naroda, većine hrvatskog naroda!

 

 

 

 

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30