Međusobno razumijevanje, solidarnost i jako partnerstvo nužno je za uspješan odgovor na zajedničke sigurnosne izazove, poručio je ministar obrane dr.sc.Mario Banožić.

 

 

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u utorak, 22. rujna 2020. u Ministarstvu obrane RH s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine u Hrvatskoj Nj.E. Andrewom Dalgleishom.

 

 

 

Tijekom sastanka potvrđeni su dobri bilateralni odnosi Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine te je iskazan interes obiju država za njihovo jačanje i intenziviranje.

Bilateralna obrambena suradnja Republike Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine visokog je intenziteta i godišnjeg broja aktivnosti, a Ujedinjena Kraljevina je među najvažnijim obrambenim partnerima Republici Hrvatskoj u Europi.

Naglašena je suradnja u području vojnih vježbi, razvoju sposobnosti mornaričko-desantnog pješaštva, personalnih pitanja, suradnje zrakoplovnih akroskupina, izobrazbe i drugih područja.

Kazavši kako Vlada Republike Hrvatske ulaže velike napore u suočavanju s izazovima uzrokovanim epidemijom koronavirusa, ministar Banožić zahvalio je britanskom veleposlaniku na uspješnoj dosadašnjoj suradnji.

“Naš plan aktivnosti iz godine u godinu sve je ambiciozniji i siguran sam da će se u budućnosti naša suradnja intenzivirati”, rekao je ministar obrane dodavši kako je međusobno razumijevanje, solidarnost i jako partnerstvo nužno za uspješan odgovor na zajedničke sigurnosne izazove.

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31