Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Splitu s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom, koji boravi u posjetu Hrvatskoj.

 

Ovo je bio četvrti susret premijera Plenkovića i kardinala Parolina u protekle četiri godine. Dosad su se sastali dva puta u Hrvatskoj i dva puta u Vatikanu.

 


 
U izjavi za medije nakon sastanka predsjednik Vlade novinarima je kazao da je s kardinalom Parolinom razgovarao o odnosima Hrvatske i Svete Stolice, o situaciji u susjedstvu, europskim i globalnim temama.

 


 
"Konstatirali smo da su naši odnosi izrazito dobri i puni međusobnoga poštovanja i suradnje. Naravno, spomenuli smo i odlične odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom", istaknuo je premijer.
 
Povod ovome posjetu kardinala Parolina jest biskupsko ređenje mons. Ante Jozića, koji je imenovan i apostolskim nuncijem Svete Stolice u Bjelorusiji.
 
"To je na ponos Hrvatske, a naravno i još jedno priznanje u okviru vatikanske diplomacije da tako važnu dužnost preuzima mons. Jozić", poručio je premijer Plenković.  
 
Izrazio je zadovoljstvo što će se ređenje mons. Jozića održati u novoizgrađenoj crkvi Svete obitelji u Solinu, koju je imao prigodu posjetiti. 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31