Kardinal Josip Bozanić čestitao je predsjedniku Vlade RH na povjerenju koje su mu hrvatski građani iskazali na parlamentarnim izborima te istaknuo da ova izazovna vremena „od svih čimbenika društva traže najvišu razinu odgovornosti, ali i međusobnu solidarnost“. Andrej Plenković: „Nastavljamo redoviti dijalog o suradnji te društvenoj sigurnosti i stabilnosti u borbi protiv javnozdravstvenih i gospodarskih izazova“.

Kako je izvijestio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u utorak, 7. srpnja, s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem u Uredu Zagrebačkog nadbiskupa (Kaptol 29).

Odgovornost & solidarnost

Kardinal Bozanić - nastavlja se u objavi Zagrebačke nadbiskupije - čestitao je g. Plenkoviću na povjerenju koje su mu građani RH iskazali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor.

Uz pitanja suradnje Zagrebačke nadbiskupije i državnih institucija, tema susreta bila je društvena sigurnost i stabilnost u trenutnim javno-zdravstvenim, gospodarskim i drugim izazovnim vremenima neizvjesnosti, koja od svih čimbenika društva traži najvišu razinu odgovornosti, ali i međusobnu solidarnost.

Zahvala na podršci u sanaciji posljedica potresa

Budući da je jedan od aktualnih prioriteta za grad Zagreb i okolicu stvaranje zakonskog okvira za obnovu stradalih objekata, kardinal Bozanić zahvalio je na suradnji i dosadašnjoj podršci u procesu sanacije posljedica snažnog potresa koji je oštetio obiteljske domove, zagrebačku katedralu i druge sakralne objekte 22. ožujka ove godine - zaključuje se u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

NASTAVAK DIJALOGA O SURADNJI & DRUŠTVENOJ SIGURNOSTI i STABILNOSTI

O susretu na Kaptolu javnost je izvijestio i predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković putem svog Twittera:

„Nastavak redovitog dijaloga sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem o suradnji Vlade RH i Zagrebačke nadbiskupije te društvenoj sigurnosti i stabilnosti u borbi protiv aktualnih javnozdravstvenih i gospodarskih izazova“.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31