Predsjednik Andrej Plenković u Dnevniku HRT-a:

" Nemamo vremena za slavlje. Radili smo najbolje što smo znali na dobrobit Hrvatske - i to su građani prepoznali! Naš program „Sigurna Hrvatska“ znači sigurna radna mjesta, sigurne plaće i mirovine. Mogu potvrditi da ćemo smanjiti broj ministarstava, no sve u svoje vrijeme. "

O REZULTATIMA IZBORA
Zadovoljan sam. Kvalitetno smo odradili kampanju, pobijedili u čak 9 od 11 izbornih jedinica! Većina naših birača svjesna je postignuća naše Vlade u proteklom mandatu. Radili smo najbolje što smo umjeli i znali za dobrobit i interes građana Republike Hrvatske. I to su birači prepoznali!

O UVJERLJIVOJ POBJEDI
Jasni smo, nedvojbeni pobjednici izbora. Donijet ćemo predsjedniku RH potpise za novi mandat. Nemamo vremena za slavlje. Hrvatska treba čim prije dobiti stabilnu i čvrstu Vladu koja će se nastaviti suočavati sa svim gospodarskim i javnozdravstvenim izazovima. Naš program „Sigurna Hrvatska“ znači sigurna radna mjesta, sigurne plaće i mirovine za hrvatske građane.

O FORMIRANJU VLADE
Nakon uvjerljive pobjede na parlamentarnim izborima, obavio sam razgovore s predstavnicima nacionalnih manjina te s g. Čačićem i Štromarom. To je bio načelan, inicijalni razgovor. Mogu potvrditi da ćemo smanjiti broj ministarstava, no sve u svoje vrijeme. Ovo je trenutak kada trebamo imati iskusne, stručne i odgovorne ljude koji će znati kapitalizirati moderni hrvatski suverenizam. A to je snažna država, sa svim svojim institucijama - plus, oplemenjena utjecajem i snažnim međunarodnim položajem, osobito u okviru Europske unije.

O OBNOVI ZAGREBA
Pripremili smo Zakon, prošao je javnu raspravu, uvrštavamo sve kvalitetne prijedloge. Uspjeli smo osigurati 200 milijuna dolara od Svjetske banke, zatim kredit u dogovoru s Razvojnom bankom Vijeća Europe, poslali smo zahtjev za pomoć Fondu solidarnosti EU-a… Moja je ideja da već interventnim međunarodnim financiranjem prikupimo oko milijardu eura - iznos koji će biti važan za prvi dio obnove. Naravno, potom će uslijediti i nacionalna sredstva. Sustavno ćemo obnavljati i protupotresno ojačavati brojne zgrade - njih oko 25.000 - stradalih u Gradu Zagrebu.

O ODGOVORNOSTI & SAMODISCIPLINI
Premda bilježimo rast zaraženih, puno je manji broj hospitaliziranih osoba nego u ožujku, a imamo i vrlo mali broj pacijenata na respiratorima. Situaciju pratimo na dnevnoj bazi i - ako bude potrebno - donosit ćemo nove mjere. Moja poruka građanima - nastavimo biti odgovorni. Kratica HDD - higijena, dezinfekcija i distanciranje. To su tri elementa koja će najučinkovitije spriječiti širenje zaraze. Tu posebno apeliram na mlade. Molim sve da budu oprezniji. Znam da je to težak posao, međutim, moramo „plesati“ s virusom, odnosno balansirati s ovom zaraznom bolešću.

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31