Na konstituirajućoj sjednici Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" predsjednik Zajednice Mario Kapulica govorio je o ulozi utemeljitelja u izgradnji hrvatske države, ali i budućim aktivnostima Zajednice u 2017. godini.

Posebni su gosti uveličali ovaj skup, i to predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković koji se obratio članovima Nacionalnog odbora i vrlo informativno isticao trenutne političke izazove u Hrvatskoj te u nadahnutim riječima govorio o ulozi utemeljitelja, a Doris Pack, zastupnica Europskog parlamenta 1989. - 2014. i predsjednica Žena Europske pučke stranke obratila se skupu govoreći o izazovima Hrvatske u Europi. Skup su uveličali utemeljiteljica HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica te novoizabrana predsjednica Zajednice žena "Katarina Zrinski" ministrica Nada Murganić.

Za predsjednika Nacionalnog odbora izabran je Zdeslav Milas, za dopredsjednike Božidar Petrač, Andro Krstulović Opara i Igor Banovac, a za tajnika Ivica Nikolac. Za glavnog tajnika i rizničara ponovno su imenovani Bert Parać i Tomislav Družak, a za novog međunarodnog tajnika imenovan je Ivica Tafra.

Gordan Hanžek uime Gradskog odbora zagrebačkih utemeljitelja iznio je prijedlog da se u počast hrvatskom političkom velikanu dr.sc. Marku Veselici imenuje ulica ili trg primjeren značaju i doprinosu Marka Veselice u stvaranju neovisne, slobodne i demokratske Republike Hrvatske, što je Nacionalni odbor jednoglasno prihvatio i inicijativa se upućuje stranačkim tijelima.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31