U dvorani hotela Mostar u Mostaru jučer, 14. siječnja održan je radni sastanak predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonka Milasa i državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, Nikole Mažara te načelnika/gradonačelnika i predsjednika/premijera županijskih Vlada ispred HDZ-a BiH.

 

 

Tema radnog sastanka bilo je organiziranje i pronalaženje modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj. Razorni potres koji je napravio nerazmjerne materijalne štete na prostoru Sisačko-moslavačke, ali i Karlovačke i Zagrebačke županije iziskuje ogroman projekt ponovne izgradnje stambenih objekata. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini već je uključen u pomoć, a sastanak bio je prilika i za institucionalno uvezivanje i pomoć od strane hrvatskih političkih predstavnika iz Bosne i Hercegovine te njihovo intenzivno uključivanje u cjelokupan projekt obnove Banovine.

„Naša suradnja i potpora je obostrana i to je današnji sastanak još jedanput pokazao. Prvi dan nakon potresa mnoštvo registarskih tablica iz BiH već je bilo prisutno na prostoru Petrinje i Sisačko-moslavačke županije i došli su tu pomoći. Prvi ciklus u vidu privremenog stambenog zbrinjavanja kroz nabavku stambenih kontejnera među prvima je pristigao kao donacija od strane tvrtke s prostora Hercegovine. Pored današnjeg razgovora da načelnici i gradonačelnici zajednički obnove jednu od razrušenih institucija, dobili smo i prijedlog da to budu i kuće u privatnom vlasništvu. Brza i kvalitetna obnova dati će rezultate, a Hrvati iz BiH će biti uključeni u taj proces. Hvala predsjedniku Čoviću što smo i danas pokazali da hrvatsko srce ne poznaje granice “, zaključio je Nikola Mažar.

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31