Obred blagoslova Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga RH, koji je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan, održan je u četvrtak, 17. prosinca 2020. godine u predvorju MORH-a.

Blagoslovu su prisustvovali ministar obrane RH Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima te djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH.

“Zajedno idemo naprijed, na dobro naših obitelji, naših duša i našeg naroda. Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić!” rekao je monsinjor Bogdan.

 

 

 

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan zazvao je Božji blagoslov i predvodio molitvu za sve pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te članove njihovih obitelji i prijatelje. U molitvi se prisjetio i poginulih branitelja koji su dali živote za slobodu te preminulih djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

„Neka nam Bog svima da zdravlja i svega onoga što je potrebno svima nama za dušu i za tijelo. Neka nam udijeli snagu i optimizam za ići naprijed. Bog ne sumnja u nas, nemojmo ni mi u sami sebe. Zajedno idemo naprijed, na dobro naših obitelji, naših duša i našeg naroda. Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić!“ rekao je monsinjor Bogdan.
Obred Božjeg blagoslova prostorija MORH-a i Glavnog stožera OSRH tradicionalno se održava svake godine u božićno vrijeme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30