VELIKA VIJEST!

Andrej Plenković: Zadovoljni smo! Iznos koji je predložila Europska komisija slijedom dobro pripremljenog Zahtjeva Vlade RH, a odobrio EP, veći je od svih najava. Uz kvalitetni zakon i pomoć EU-a, osigurat ćemo održivu i solidarnu obnovu!

Mislav Herman: Ovaj primjer europske solidarnosti omogućit će Zagrebu da se oporavi, da zacijeli rane od razornog potresa. Naš grad, kao srednjoeuropska metropola, to i zaslužuje!

 

Na plenarnoj sjednici koja se održava u Bruxellesu do 26. studenog, zastupnice i zastupnici Europskog parlamenta odobrili su pomoć Hrvatskoj od oko 5 milijardi kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda solidarnosti za saniranje posljedica razornog potresa 22. ožujka u Zagrebu i okolici (dijelu Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije).

PLENKOVIĆ: Itekako smo zadovoljni!

Odluku je pozdravio predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković, naglasivši da je to „posljednji korak procesa koji će, nakon 89 milijuna eura predujma, omogućiti da Hrvatska dobije i ostatak sredstava za obnovu":

- Itekako smo zadovoljni! Iznos od bespovratnih 683.7 milijuna eura - koji je 9. listopada predložila Europska komisija slijedom dobro pripremljenog Zahtjeva Vlade RH, a sinoć odobrio Europski parlament - veći je od svih najava i očekivanja. Uz kvalitetni zakon koji je usvojio Hrvatski sabor i financijsku pomoć Europske unije, osigurat ćemo održivu, transparentnu, pravednu i solidarnu obnovu.

Kroz Fond za obnovu, čiji je ravnatelj dokazani Damir Vanđelić - dodao je Plenković - pomoći ćemo svim sugrađanima koji su pogođeni potresom te brinuti o Zagrebu sa svim njegovim povijesno-kulturnim karakteristikama!

HERMAN: Iznos nadilazi sva predviđanja!

Zadovoljstvo ne skriva ni predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba i zastupnik u ZG skupštini Mislav Herman:

- Iznos koji je Hrvatska dobila nadilazi sva početna predviđanja! A ne zaboravimo - i avans od 89 milijuna eura, koji nam je isplaćen u kolovozu, najviši je u povijesti Europskog fonda solidarnosti. Pitam raznorazne „skeptike“ gdje bi oni, od koga, namaknuli ta velika sredstva, i to bespovratna! Ovaj primjer europske solidarnosti omogućit će Zagrebu da se oporavi, da se obnovi, da zacijeli rane od potresa. Naš grad, kao srednjoeuropska metropola, to i zaslužuje!

Naš međunarodni položaj nikada nije bio čvršći

A ništa od toga ne bi bilo moguće - zaključio je Herman - bez snažnog angažmana naše Vlade, predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem. Međunarodni položaj Hrvatske nikada nije bio čvršći, a utjecaj veći!

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31