Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, na obljetnicu posvete mostarske katedrale Marije Majke Crkve i na obljetnicu biskupskog ređenja biskupa Ratka Perića danas, 14. rujna u mostarskoj prvostolnici održano je svečano misno slavlje kojim je biskup Petar Palić preuzeo službu mostarsko-duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko-mrkanske biskupije, tim povodom državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, Nikola Mažar sa izaslanstvom kojeg je predvodio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković nazočio je ovome svečanom događaju.

 

 

Biskupski štap novom biskupu mons. Paliću predao je dosadašnji, mons. Perić koji je na čelu Mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanske biskupije bio 27 godina.

 

 

Na biskupsko ređenje stigli su brojni visoki dužnosnici i crkveni velikodostojnici među kojima su predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović sa izaslanstvom. Također, na misi su sudjelovali i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Luigi Pezzuto, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, banjolučki biskup Franjo Komarica, pomoćni banjolučki biskup Marko Semren, apostolski vizitator s posebnom ulogom za Župu Međugorje Henryk Hoser.

Po dolasku u Mostar, predsjednik Vlade Andrej Plenković sa izaslanstvom susreo se sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30