Dana 20. travnja 2018. godine, u Tompojevcima,  obilježena je druženjem i zajedničkom večerom članica i članova, te simpatizera, 28. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice na području Općine Tompojevci u naseljima Tompojevci, Berak, Bokšić, Čakovci i Mikluševci.

Druženju su nazočili brojni članovi i utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice, kao i  potpredsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Željko Galić, župan Vukovarsko srijemski Božo Galić, zamjenik župana Josip Dabro,  te  predsjednici susjednih Općinskih odbora.
Prije druženja položen je zajednički vijenac i zapaljene svijeće u čast i spomen svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu kod Spomen obilježja u Berku.

Vijenac su položili potpredsjednik Županijskog odbora Željko Galić, župan Božo Galić, ratni zapovjednik obrane Berka Petar Rušnov, predsjednik Općinskog odbora Dalibor Bajči zajedno sa nazočnim članovima.

U svom govoru pred stotinjak nazočnih članova i simpatizera, predsjednik Općinskog odbora Dalibor Bajči je čestitao obljetnicu, zahvalio se nazočnim članovima i gostima na dolasku i zahvalio se utemeljiteljima stranke na hrabrosti i viziji stvaranja Hrvatske demokratske zajednice i neovisne Domovine na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, te da njihov primjer i danas treba biti zvijezda vodilja generacijama koje dolaze kako se žrtvuje i gradi Domovina.

Potpredsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Željko Galić je pozdravio nazočne u ime predsjednika Županijskog odbora i svoje osobno i istaknuo da nakon svega, posebice gubitka izbora dolazi vrijeme konsolidacije stranke na ovom području Srijema, te da u tome pruža punu potporu Općinskom odboru jer samo zajedno možemo ostvariti rezultat kakav se očekuje i ciljeve koji su postavljeni pred nama.

Župan Božo Galić je čestitao obljetnicu te se zahvalio svima koji su utkali sebe u rad Hrvatske demokratske zajednice u ovih 28 godina.

Istaknuo je sve što Županija i on kao župan čine da bi se popravilo stanje i išlo naprijed, te se zahvalio svima koji su u ovo teško vrijeme ostali živjeti i raditi na području Općine Tompojevci i ovog dijela Vukovarsko-srijemske županije.

Istaknuo je da Županija ima razvojne planove i projekte i vjeru da će ih realizirati na ovom području Hrvatska demokratska zajednica kao najjača i najveća hrvatska stranka pod vodstvom predsjednika Andreja Plenkovića.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30