Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije na svojoj je sinoćnjoj sjednici, održanoj u Vinkovcima, jednoglasno dao punu podršku našoj Vladi i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji - s interpretativnom izjavom kojom se otklanjaju njena kriva tumačenja i moguće dvojbe.

Županijski odbor održao je sjednicu u proširenom sastavu, sa svim gradonačelnicima i općinskim načelnicima iz redova HDZ-a te predsjednicima gradskih i općinskih odbora naše stranke s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Suradnja terena i Središnjice

Na sjednici je sudjelovao i glavni tajnik HDZ-a (i predsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković, koji je došao u Vinkovce u okviru redovitih posjeta županijskim organizacijama i razmjena informacija između terena i Središnjice:

- Potanje sam kolegice i kolege informirao o svemu što se trenutačno događa u Zagrebu, što je aktualno u politici Vlade i Sabora. Konvencija je bila tek jedna od tema. Vukovarsko-srijemska jedna je od naših najjačih županija, ovdje tradicionalno pobjeđujemo, dobili smo povjerenje u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Otoku i Županji te u velikom broju općina. Nacionalno vodstvo HDZ-a vrlo je zadovoljno rezultatima lokalnih izbora i načinom kako se ovdje radi.

Tematska sjednica Županijske skupštine

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dražen Milinković, koji je ujedno i predsjednik Županijske skupštine, na sastanku je izvijestio glavnog tajnika naše stranke o problematici na terenu, a koja se uglavnom odnosi na pitanja gospodarstva i radnih mjesta:

- Na tragu tih problema planiramo uskoro održati i tematsku sjednicu Županijske skupštine na kojoj ćemo posebno razgovarati o tome kako da s nizom aktivnosti i programa zaustavimo odlazak mladih ljudi s našega područja.

ČETRNAESTA ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA ZAREDOM!

Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog, splitsko-dalmatinskog, virovitičko-podravskog, zagrebačkog i varaždinskog (županijskog), brodsko-posavskog, koprivničko-križevačkog, krapinsko-zagorskog, bjelovarsko-bilogorskog, požeško-slavonskog i primorsko-goranskog HDZ-a, Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije četrnaesta je zaredom županijska organizacija naše stranke koja je i službeno dala punu podršku za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29