Vinkovački HDZ obilježio je u subotu 27. obljetnicu osnutka. Na dane osnivanje, na 16. prosinca 1989. godine kada je u Vinkovcima, nakon Osijeka, održana druga javna osnivačka skupština u Hrvatskoj podsjetio je predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota, a prigodničarske poruke uputili su i potpredsjednik stranke Tomislav Čuljak, predsjednik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks, predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Dražen Milinković, župan Božo Galić, ministrica Gabrijela Žalac i domaćin, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a dr. Mladen Karlić. U ime predsjednika stranke obilježavanju je nazočio glavni tajnik Gordan Jandroković koji je nakon čestitki vinkovačkom HDZ-u na 27 godina obnašanja vlasti u Vinkovcima, pozvao na zajedništvo unutar stranke i pobjedu na lokalnim izborima sljedeće godine.

Osnivačka skupština HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovcima bila je druga javna osnivačka skupština HDZ-a u Hrvatskoj nakon osječke, rekao je uvodno Ilija Cota, istaknuvši kako je za to trebalo imati i mudrosti i hrabrosti, ali da je nakon toga članstvo stranke počelo naglo rasti. 27 godina kasnije na povjesničarima je da istraže zašto su prve javne osnivačke skupštine bile u Slavoniji, zašto je ovdje bio najžešći otpor velikosrpskoj agresiji i zašto su ovdje bile najveće žrtve u Domovinskom ratu:
Istaknuo je da svi imaju velika očekivanja od Vlade Andreja Plenkovića koji je donio novu dimenziju u politiku, a s njim se složio i domaćin svečanosti, predsjednik vinkovačkog HDZ-a dr. Mladen Karlić.

Ususret lokalnim izborima, Karlić je istaknuo da treba izabrati najbolje kandidate i time doprinijeti većoj političkoj stabilnosti, povratku ljudi i zapošljavaju. Tome se nada i predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Dražen Milinković koji očekuje potporu  ministrice Žalac na provođenju Vladinog projekta Slavonija, koja je i sama o tome govorila, te predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića kod lobiranja za dolazak stranih investitora. Potencijale za to imamo, rekao je župan Galić, dok je Vladimir Šeks rekao da su žitelji ovog kraja dali najveći obol u Domovinskom ratu te da se nikada ne smije zaboraviti da je temelj hrvatske države pobjeda hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu.

Potpredsjednik stranke Tomislav Čuljak zahvalio je biračima na 27 godina povjerenja. Rekao je da pred strankom stoji novi izazovi: zadržati mudrost i stabilnost, izabrati najbolje kandidate i pobijediti na lokalnim izborima 2017. godine.

Gordan Jandroković posebno je zahvalio utemeljiteljima stranke jer su prepoznali trenutak i imali hrabrosti i mudrosti, izložiti se i stvoriti stranku pod kojom je stvorena hrvatska država. Govorio je i o sadašnjem trenutku. Sada je najvažnije, rekao je Jandroković, zadržati političku stabilnost koja je preduvjet za sve što moramo učiniti u sljedećem razdoblju, a to su prvenstveno ekonomski razvoj i društvena solidarnost. Slavonija ima važno mjesto u programu ove Vlade, rekao je Jandroković, ima ogromne potencijale u poljoprivredi i tri svoja ministra u vrlo važnim resorima: regionalnom razvoju i europskim fondovima, poljoprivredi i financijama i ako to iskoristi zasigurno će profitirati, rekao je. Nada se da će Slavonija doživjeti napredak i da više neće biti neravnomjernog razvoja Hrvatske što je jedna od obveza ove Vlade.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30