Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci na 5. redovitoj sjednici održanoj u ponedjeljak, 3. rujna 2012. za novog je predsjednika jednoglasno izabrao Luku Burilovića.

Dosadašnji predsjednik Tomislav Čuljak koji je na dužnosti predsjednika bio 16 godina, podnio je neopozivu ostavku zbog imenovanja na druge stranačke dužnosti. U svojim mandatima predsjednik Tomislav Čuljak je vodio HDZ do pobjede na svim izborima čime su Vinkovci jedini grad te veličine u Hrvatskoj gdje je HDZ neprekidno na vlasti.

„Ponosan sam što smo stvorili Gradski odbor koji je jedan od najboljih u Hrvatskoj i što smo kroz stranački rad afirmirali brojne kvalitetne stručnjake. Ono što smo radili u vinkovačkom HDZ-u pokušavam s funkcije političkog tajnika preslikati na nacionalnu razinu i držim kako je naš sustav jamstvo povratka HDZ-a na pobjedničke staze “, rekao je Tomislav Čuljak.

Luka Burilović je član HDZ-a od 1990. godine i obnašao je niz odgovornih dužnosti. Bio je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a trenutačno je predsjednik uprave tvrtke Sladorana d. d. iz Županje. Uz dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci, Luka Burilović je potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

„Jednoglasna potpora svih članova GO HDZ Vinkovci za mene znači veliku odgovornost i obvezu. Imam veliko političko iskustvo i jamčim kako ću predano raditi kako bi opravdao vaše povjerenje i nastavio politiku Tomislava Čuljka, a prvi veliki test našeg rada jesu lokalni izbori slijedeće godine“, istaknuo je u svom nastupnom govoru novi predsjednik vinkovačkog HDZ-a Luka Burilović

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30