Novoizabrani župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, nakon objave službenih rezultata izbora i objave rješenja Izbornog povjerenstva, preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg župana Bože Galića u Palači Srijem, u Vukovaru.  

Primopredaja je održana u Velikoj županijskoj vijećnici uz predstavnike medija, a dosadašnji župan Galić upoznao je novoizabranog župana Dekanića s rezultatima  dosadašnjih aktivnosti, projektima koji su realizirani kao i o onima koji su u tijeku.

Dosadašnji župan Galić u svojem je obraćanju govorio o aktivnostima koje se provode u županiji, te se osvrnuo na dosadašnju uspješnu suradnju s novoizabranim županom Damirom Dekanićem.  

- Uspješno sam surađivao svih ovih godina s novim županom Dekanićem, kao načelnikom Općine Andrijaševci i voditeljem Hrvatskih šuma, Uprave šuma Vinkovci. U svom radu pokazuje sigurnost, volju i snagu da nastavi raditi u sljedećem razdoblju još više i bolje, posebice na onim strateškim projektima Vukovarsko-srijemske županije, koje još treba realizirati – istaknuo je Galić.

Neki su projekti već u realizaciji, a puno njih je u pripremi, pa stoga - kaže  Galić - očekuje od Dekanića nastavak započetih projekata, te da  i on bude župan u najmanje sljedeća četiri, a onda i peti mandat.

- Očekujem kako će raditi još više i snažnije za dobrobit naše županije. Župane Dekaniću, čestitam Vam još jednom na pobjedi na izborima i siguran sam kako ćete uskoro pokazati svoje rezultate. - poručio je.

Dodao je i da  se zahvaljuje svim djelatnicima Županije, svim pročelnicima, predstavnicima jedinica lokalne samouprave te svim gospodarstvenicima, obrtnicima, kulturnim, zdravstvenim, vjerskim i mnogim drugim predstavnicima javnih ustanova i institucija na dosadašnjoj suradnji.

Prilikom svečane primopredaje dužnosti župan Galić je predao dokumentaciju Damiru Dekaniću te mu čestitao još jednom na pobjedi na izborima.

 - Župane Dekaniću, čestitam još jednom na pobjedi na izborima i predajem  Vam izvješće o statusu provedenih projekata, kao i o projektima  u realizaciji. Predajem vam i financijsko izvješće o proračunu, a financijski županija stabilno stoji. Vjerujem kako ćete nastaviti ono što smo mi započeli te Vam želim mnogo uspjeha u radu, a ja ću uvijek biti na raspolaganju, za bilo kakve upite, sugestije ili smjernice – rekao je Galić.

Preuzevši dokumentaciju novoizabrani župan Dekanić je rekao kako je, kao što je i obećao u kampanji,  već počeo s poslom.

- Održali smo danas radni i stručni Kolegij s pročelnicima upravnih odjela i službi te ravnateljima i direktorima županijskih ustanova i tvrtki. Upoznat sam sa stanjem u kratkim crtama, a sljedeći tjedan krećemo s izdvojenim sastancima – naglasio je Dekanić.

Istaknuo je i kako je  župan Galić je predao detaljno izvješće stanja projekata kao i detaljno financijsko izvješće o onome što ga očekuje u županiji.

- Obzirom da sam bio načelnik općine Andrijaševci i da sam cijeli protekli mandat usko surađivao sa županom Galićem, upoznat sam sa županijskim projektima koji su u tijeku, onima koji su u izradi, i onima koji su već u realizaciji. Ostavlja mi u nasljeđe ogroman posao, a ja ću ga, budite sigurni, napraviti najbolje što mogu. – poručio je.

Naglasio je i da  očekuje od svih suradnika da daju sve od sebe da županija napreduje  brže, više i jače jer je želi podići na ljestvici razvijenosti. Najviše će pažnje, kaže, posvetiti stvaranju uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta kako bi se spriječilo daljnje iseljavanje mladih, a rezultate tih nastojanja očekuje u najskorije vrijeme.

- Prije svega, zahvalio bih gospodinu Boži Galiću, na svemu što je učinio u ovoj županiji u sva četiri mandata. Župane, od srca iskreno hvala! U županijskim uredima uvijek će biti mjesta za Vas i uvijek ste dobro došli. Hvala vam puno! – rekao je Dekanić obraćajući se svom prethodniku.

Odgovarajući na pitanja medija o tome što planira u danima koji slijede, župan Dekanić je naglasio da će u sljedećem razdoblju, od nekoliko mjeseci, kada dublje uđe u analizu svega što se radilo, odlučiti i o nekim promjenama.

- Rekao sam pročelnicima, ravnateljima i direktorima tvrtki da u onom trenutku kada to zatražim, budu na raspolaganju. Promjena će biti i bit će na bolje, i bit će postepene, a sve u skladu s onim što zateknem. – poručio je Dekanić.

Što se trenutnog stanja u županiji tiče otkrio je kako nije zadovoljan kada je u pitanju  privlačenju investicija i investitora.

- Tu želim napraviti iskorak, želim smanjiti administraciju na najmanju moguću mjeru i ubrzati sve procese koji dovode do toga da netko uloži svoj novac u izgradnju nekog proizvodnog pogona. Također, želim stvoriti bolje uvjete i bolje okruženje, kako bi u našoj županiji došli investitori. Zahvaljujem svima na čestitkama! – zaključio je novoizabrani župan.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30