Država Vinkovcima daruje 110 ha zemljišta za proširenje Zone Zalužje

Da čelnici grada Vinkovaca dugoročno i ozbiljno promišljaju o konačnom budućem gospodarskom zamahu, potvrđuje današnji posjet ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata. Glasnik dobrih vijesti potvrdio je kako je u  tijeku završna faza pripreme potrebne dokumentacije nakon koje na dnevni red Vlade RH dolazi odluka o darivanju 110 ha državnog zemljišta Gradu Vinkovcima za proširenje Zone Zalužje.

„Pozdravljam ovu inicijativu gradonačelnika. Napravit ćemo sve da što prije predmetna odluka dođe na Vladu kako bismo ju pretvorili u ugovor, a nakon toga zadatak Grada je parcelacija, opremanje infrastrukturom, opremanje zemljišta i ključno pronalazak kvalitetnog investitora koji će doći i otvoriti kvalitetna radna mjesta. Ako me pitate što je to danas najbolja demografska mjera za ostaviti mladog obrazovanog čovjeka u svom domu, jasno ću reći da je to dobro i kvalitetno radno mjesto. Gradonačelniče, želim vam ovdje put sličan Rimac automobilima. Otvorite perspektivu mladim ljudima za nova znanja i radna mjesta”, poručio je iz Vinkovaca ministar državne imovine.

Darovano zemljište, u sljedećih pet godina, Grad Vinkovci morat će opremiti poduzetničkom infrastrukturom. Sve ono što će se dobiti prodajom parcela bit će usmjereno u podizanje standarda poduzetničke infrastrukture na prostoru grada i u okruženju, najavljeno je.

„Zona Zalužje i njeno proširenje na dodatnih 110 hA je nešto što će u budućem vremenu jamčiti razvoj Vinkovaca, dolazak velikih tvrtki i generirati nova radna mjesta. Moći će prihvatiti bilo koju tvrtku širom Europe, a ključno je da je naš tim pripremljen i već obavlja određene razgovore. Cilj je napuniti ju što prije i pružiti priliku ne samo Vinkovčanima nego i svim žiteljima županije kako bi ostvarili zaposlenje na tom prostoru,” istaknuo je Ivan Bosančić kojemu je najavljeni darovni ugovor potvrda skorašnje realizacija Zone, budućeg kotača zamašnjaka ovog dijela županije.

Trenutno se čak 42% cijele gospodarske aktivnosti odvija u Vinkovcima, naglasio je Bosančić.

“U ovome trenutku nemamo ni kvadrata zemljišta koje možemo ponuditi investitorima. Zone su pune kao i inkubatori i zato je ovo nemjerljivo i neophodno kako bismo se mogli razvijati dalje”, dodao je vinkovački gradonačelnik.

Ministar Mario Banožić naglasio je i važnost projekata koji će se nadovezivati na ovaj. „Jučer smo tijekom posjeta ministra Olega Butkovića istaknuli važnost brze ceste tik uz Zonu koja će ju povezati s autoputom što će biti još jedna njena komparativna prednost, ali i vukovarsko-srijemsku županiju koja ima određene planove vezano za popunjavanje zone. S takvim zajedničkim pristupom Vlade, Županije i Grada, siguran sam da ćemo ju u zacrtanih pet godina i popuniti”, najavio je Banožić tijekom današnjeg sastanka.

Izvor: novosti.hr

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31