Ministar Oleg Butković dao snažnu podršku Damiru Dekaniću i Renati Banožić rekavši kako je izgradnja srijemske transferzale jedan od prioriteta Vlade

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio je danas Ilok gdje je u pratnji kandidata HDZ-a za župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića i kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnicu Iloka Renate Banožić poručio kako je izgradnja tzv. srijemske transferzale jedan od prioriteta Vlade.

“Došao sam dati potporu našim kandidatima, ali budući da se nalazimo na području Iloka dajem i snažnu podršku izgradnji srijemske transferzale koja je u planu Hrvatskih cesta i za čiju smo prvu dionicu nedavno i potpisali ugovor o bespovratnim sredstvima u iznosu oko 100 milijuna kuna, a odluka o izvoditelju radova na toj prvoj dionici bit će poznata ovih dana. Što se tiče radova na ostatku ceste, izrađujemo potrebnu dokumentaciju i za slijedeće operativno razdoblje od 2021. do 2027. taj će projekt biti spremana za financiranje kao jedan od prioriteta Vlade”, kazao je Butković.

Također je rekao kako je obnova D2 državne ceste u planu za ovu, 2021. godinu podsjetivši kako je nedavno potpisao i pravilnik o zabrani tranzitnog prometa D2 državnom cestom i to na zalaganje i inzistiranje Damira Dekanića i Renate Banožić, a što bi trebalo stanovnicima uz tu prometnicu donijeti prijeko potrebnu sigurnost.

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Iloka Renata Banožić ustvrdila je kako je grad Ilok prometno izoliran od ostataka Hrvatske s kojom ga veže jedino D2 državna cesta. “Mislim da će lokalna zajednica iznaći načina i mogućnosti i uz podršku našeg budućeg župana Damira Dekanića i ministra Maria Banožića uspjeti ostvariti izgradnju srijemske transferzale i rekonstruirati i obnoviti D2 državnu cestu”, poručila je Banožić.

“Budite sigurni da će ova cesta, koja je toliko obećavana, u mom mandatu župana biti i završena”, poručio je kandidat HDZ-a za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić poručivši kako želi za četiri godine, kada cesta bude završena, vidjeti ponovno ministra Olega Butkovića i zahvaliti mu na ostvarenom.

Uz ministra Olega Butkovića, Damira Dekanića i Renatu Banožić u Iloku su bili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i član Županijskog odbora HDZ-a, bivši saborski zastupnik Dražen Milinković.

Izvor: press032.com

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30