Nina Obuljen Koržinek obišla radove na novoj vinkovačkoj knjižnici poručivši kako njezinom gradnjom hrvatska kultura vraća veliki dug Vinkovcima

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek obišla je danas u pratnji vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića zgradu buduće Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci koja se gradi u ulici Kralja Zvonimira na mjestu u Domovinskom ratu do temelja spaljene zgrade vinkovačke gradske knjižnice.

“U godini čitanja otvorili smo već dvije nove knjižnice. Međutim, vinkovačka knjižnica je veliki dug hrvatske kulture. Izgorila je u Domovinskom ratu i predugo se čekalo da se pokrene projekt izgradnje nove knjižnice”, kazala je Obiljen Koržinek.

Kazala je i kako je Ministarstvo kulture i medija do sada u izgradnju nove zgrade vinkovačke knjižnice uložilo devet milijuna kuna te će i dalje nastavit sufinancirati njezinu izgradnju kako to radovi budu zahtjevali.

Po riječima gradonačelnika Ivana Bosančića Vinkovčani će novu knjižnicu početi koristiti za dvije godine. “Biti će to jedna posve nova dimenzija djelovanja knjižnice u kojoj se neće samo posuđivati i vraćati knjige. Biti će to jedan multimedijalni prostor koji će ispunjavati više funkcija na zadovoljstvo korisnika”, kazao je Bosančić.

Nazočni obilasku radova bili su i ministar obrane Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek prije dolaska u Vinkovce posjetila je i Ilok gdje je obišla staru gradsku jezgru, u Mohovu je razgledala nalazište mamuta dok je u Vukovaru obišla Muzej vučedolske kulture.

“Grad Ilok je grad sa jedinstvenom povijesnom baštinom. Jako je važno da grad Ilok na dobar način upravlja svojom baštinom. Kao Vlada dat ćemo punu podršku Gradu Iloku. Ja očekujem odgovorniji odnos prema kulturnim institucijama. Nije dobri ovi prijepori koji su se događali. Treba njegovati kulturne institucije u ovako malim gradovima i stručni pristup upravljanja kulturnim institucijama je ključan”, poručila je ministrica Obuljen Koržinek iz Iloka.

Izvor: press032.com

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31