U vukovarskom Hotelu Lav, predstavljen je Program Hrvatske demokratske zajednice za grad Vukovara. Program sadrži sedam poglavlja, unutar kojih se nalaze smjernice za daljnji rast i razvoj grada Vukovara. Predstavljanju programa nazočili su i ministar Zdravko Marić i kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije, Damir Dekanić.

„Program sadrži sastavnice predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Također, sadrži i sastavnice razvoja Veleučilišta, kvalitetnih radnih mjesta, privlačenja investitora, povećanog korištenja sredstava iz fondova Europske unije, brige o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, uključivanje osoba treće životne dobi u aktivnu politiku. Također, fokus je i na osnivanju mjesnih odbora grada Vukovara, koji ih do sada nije imao. Uz sve navedeno, uključujemo suradnju s Vladom Republike Hrvatske kao i suradnju s resornim ministarstvima te županijom Vukovarsko-srijemskom zajedno s Damir Dekanićem, budućim županom. Imali smo prilike vidjeti i politiku sukoba koju ovaj Grad nije zaslužio, stoga se naša politika i temelji na načelima međusobne suradnje i potpore. Ovim putem zahvaljujem se i ministru Zdravku Mariću kao i Damiru Dekaniću što su i današnjim dolaskom dali svoju potporu meni kao kandidatu za gradonačelnika Vukovar.“ – izjavio je tom prilikom Nikola Mažar

Ministar Zdravko Marić je poručio:

„Ovim prilikom iskazao bih podršku cijelom timu u kandidaturi za lokalne izbore u gradu Vukovaru, na čelu s Nikolom Mažarom, osobno mojim prijateljem, ali i višegodišnjim kolegom. Na ovaj način želim poslati i poruku gradovima kako Vlada Republike Hrvatske gradi jedan kvalitetan, partnerski odnos kroz konstruktivni dijalog kojim tražimo rješenja i rješavamo izazove.

Osvrnuo bih se na program kojeg smatram kvalitetnim i konstruktivnim. Ovaj program stavlja naglasak na one stvari koje su uistinu gradu Vukovaru prijeko potrebne. Od same infrastrukture, ustrojstva grada, grada kao simbola Domovinskog rata, mladih i obrazovanja, poduzetništva i gospodarstva, sve je to spomenuto u ovom programu i time je uobličena kvalitetna organizacija daljnjega rada.

„Nikola Mažar je pokazao da ima hrabrost i znanje. Pokazao je da ima viziju. Kad sve to sažmemo, uistinu mu je parola istinita - #RođenZaVukovar. Imat će apsolutnu podršku mene kao župana i cijelog mog tima!

Želimo od Vukovara uključiv grad usmjeren prema budućnosti. Mislim da to najbolje oslikava ono što Nikola i Krešo i cijela ekipa u gradu Vukovaru žele napraviti.

Uz moju podršku programu i kandidatima HDZ-a za grad Vukovar, usuglasili smo se i da će svi branitelji i obitelji poginulih i nestalih branitelja s područja Vukovarsko-srijemske županije imati besplatan ulaz na Vukovarski vodotoranj. To je najmanje čime se možemo odužiti braniteljima za veliku žrtvu i veliki doprinos koji su dali u obrani Republike Hrvatske.“ – zaključio je Damir Dekanić.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30