Andrej Plenković: "SIGURAN SAM DA ĆEMO POBIJEDITI - DAJEM PODRŠKU GOSPODINU DEKANIĆU DA BUDE ŽUPAN"

U okviru posjeta Vukovarsko - srijemska županija, a nakon radnog sastanka i potpisa Ugovora za obilaznicu Apševci - Lipovac, predsjednik Vlada Republike Hrvatske i predsjednik HDZ - Hrvatska demokratska zajednica mr. sc. Andrej Plenković je izjavio:


„Upravo je potpisan ugovor o obilaznici Apševci – Lipovac, projekt Hrvatskih cesta, ukupno vrijedan 130 milijun kuna. Važno ulaganje u cestovnu i prometnu infrastrukturu koja će olakšati komunikaciju našim sugrađanima ovdje u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije toga održali smo vrlo sadržajan sastanak sa županom, s gradonačelnikom, gospodinom Galićem, gospodinom Bosančićem i njihovim suradnicima. Razmotrili smo ukupno stanje u županiji. Izraženo je zadovoljstvo da su reformom financiranja jedinica područne regionalne samouprave na godišnjoj razini županija, gradovi i općine dobile 217 milijuna kuna više prihoda nego što je to bilo ranije i to se osjeti u svim aktivnostima lokalne samouprave.

Također, podsjetili smo da je ukupno 450 milijuna eura ugovorenih europskih sredstava u dosadašnjem mandatu naše prve i druge Vlade i u konačnici iskazano je zadovoljstvo da je mjerama za očuvanje radnih mjesta u iznosu od ukupno 190 milijuna kuna dana plaća za 23.000 radnika ovdje na području Vukovarsko-srijemske županije.

Naravno da ćemo nastaviti podržavati sve projekte koji se tiču poljoprivrede, drvne industrije, gospodarstva, poduzetništva i u partnerstvu s nizom ministarstava podupirati aktivnosti županije, kao što smo to radili i u našem dosadašnjem mandatu, na dobrobit svih naših sugrađana, ovdje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i kroz aktivnosti Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.“

Na pitanje da se čini da oporbene stranke vode kampanje isključivo usmjerene protiv predsjednika Vlade osobno i protiv HDZ-a, što se posebno osjeti u Slavoniji, predsjednik Vlada Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković je rekao:
„Vjerujem da će se osjetiti pobjeda i novog župana Dekanića i ponovna pobjeda gradonačelnika Bosančića. HDZ - Hrvatska demokratska zajednica  ovdje uživa veliko povjerenje. To što se nastoji zbog odlaska nekoliko pojedinaca stvoriti neko ozračje kao da HDZ nije jak i stabilan to jednostavno ne stoji. Naš ministar obrane gospodin Banožić i njegova županijska organizacija su nas izvijestili koliko se više ljudi učlanilo u HDZ u proteklom razdoblju nego ovih nekoliko desetaka koji su otišli. To se događa. Meni je načelno govoreći uvijek žao da netko odluči ići nekim drugim putem U svakoj situaciji koju sam ja još dosada gledao ali baš nikada nikada nije to bilo neko krupno političko pitanje. To je uvijek bilo pitanje neke osobne ambicije i u tom trenutku procjene vlastitog položaja u nekoj organizaciji, u nekim izborima, ali baš nikada nije došlo do toga da je netko otišao zato što je imao nešto principijelno protiv.

Siguran sam da ćemo pobijediti. Dajem podršku gospodinu Dekaniću da bude župan. Zahvaljujem se gospodinu Galiću koji je nekoliko mandata vodio ovdje  županiju Vukovarsko-srijemsku. Mislim da je odradio sjajan posao, da je zaista bio blizak s ljudima, da je bio blizak naravno većini naših sugrađana, ali i svim manjinama ovdje u Vukovarsko-srijemskoj županiji i da će gospodin Dekanić nastaviti na tom tragu, ali i gospodin Bosančić. Oni bi mogli i u 1. krugu pobijediti što se mene tiče.“

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31