Banožić: HDZ i dalje jak, a u priču oko izlaska pojedinaca iz stranke uključeni i interesi “trećih”

 

VINKOVCI, Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, ministar obrane Mario Banožić ustvrdio je u utorak kako odlazak pojedinaca koji su u zadnje vrijeme napustili stranku nije gubitak za HDZ, već nešto što se i očekivalo.

 

 

“Kada vidite kvalitetu tih ljudi, vidite da njihov odlazak nije nikakav gubitak za Hrvatsku demokratsku zajednicu. Čak, štoviše to je nešto što se dogodilo očekivano”, kazao je Banožić.

Pojavu sve većeg broja nezavisnih lista okarakterizirao je kao projekt kojem je isključivi cilj srušiti HDZ. Osvrnuvši se na današnje istupanje iz HDZ-a donedavnog predsjednika županjskog HDZ-a, ravnatelja Ravnateljstva robnih zaliha Damira Juzbašića ustvrdio je kako Juzbašić ne može biti nezadovoljan zato što ga Gradski odbor HDZ-a Županje nije želio izglasati za kandidata za gradonačelnika.

“Uključivanjem u projekt nezavisnih listi Damir Juzbašić pokazao je da mu je cilj isključivo nanijeti štetu HDZ-a. Ono što međutim znamo je da on neće pobijediti u Županji, već HDZ”, ustvrdio je Banožić navodeći kako je u zadnjih pola godine u HDZ učlanjeno oko 800 novih članova, a u Županji u zadnjih dvadesetak dana njih više od 80.

Po njegovim riječima, u cijeloj priči oko izlazaka pojedinaca iz HDZ-a, umiješeni su i “interesi trećih, koji sa strane pokušavaju ući u političku igru, koristeći dio ljudi unutar HDZ-a, kao što je slučaj u Županji”.

Potpredsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić naveo je kako ovdje nije riječ o nikakvim nezavisnim, već, po njemu, zavisnim listama koje međutim teško da mogu naštetiti HDZ-u.

“Osobne, nerealne ambicije često pojedu ljude. HDZ je velika i jaka stranka da bi se vršile prisile na bilo koga da bi se nekoga moralo izabrati ili da netko nešto mora biti”, kazao je Damir Dekanić poručivši kako je HDZ spreman povratiti sve one općine u kojima je prije četiri godine izgubio vlast jer ima najkvalitetnije kandidate.

“Nakon unutarstranačkih izbora uvijek su se događali mali, sitni poremećaji, a sada je problem što su unutarstranački izbori bili preblizu lokalnim izborima, pa se ti mali poremećaji malo više osjete. Naravno da je tendencija onih koji odlaze prikazati da je to svakodnevna pojava, ali nije”, kazao je Dekanić.

Govorio je i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Vinkovaca i kandidat za novi gradonačelnički mandat Ivan Bosančić poručivši kako su vinkovački HDZ-ovci jedinstveni.

“Zajednički s županijskim odborom, novim županom i Vladom Andreja Plenkovića želimo i dalje raditi na provedbi gradskih projekata”, kazao je Ivan Bosančić.

Damir Juzbašić, donedavni predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Županje i ravnatelj Ravnateljstva robnih zaliha izašao je danas iz HDZ te predstavio nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje nezadovoljan jer je sadašnji gradonačelnik Županje Davor Miličević, kojega je Juzbašić porazio na unutarstranačkim izborima, ponovno izabran za gradonačelničkog kandidata HDZ-a u Županji.

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30