Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izvijestio je u utorak, nakon prve sjednice saborskog Predsjedništva, da su se usuglasili da se svim zastupnicima preporuči nošenje zaštitnih maski u Sabornici kako bi štitili zdravlje kolegica i kolega.

 

 

- Osim o dnevnom redu do kraja tjedna, razgovarali smo i o korištenju maski u Sabornici i jednoglasno smo se usuglasili da se preporuči svim zastupnicama i zastupnicima da nose maske u Sabornici kako bismo štitili zdravlje kolegica i kolega. Vidljivo je iz preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da maske nisu apsolutna zaštita, ali svakako smanjuju rizik od zaraze. Posebno je važno da, noseći masku, štitimo drugoga tako da ću i dalje apelirati i tražiti od zastupnika da nose maske, kazao je Jandroković u izjavi novinarima.

Također, dodao je, na glavnu govornicu stavljen je pleksiglas tako da će jedino za govornicom predstavnici klubova i Vlade moći govoriti bez maske. Ta će pozicija biti zaštićena pleksiglasom koja će se nakon svakog govora dezinficirati pa vjerujem da ćemo ostvariti visoke epidemiološke standarde i zaštititi zdravlje svih, rekao je.

- Na Predsjedništvu smo se dogovorili da nošenje maski ostane na razini preporuke, a vidjet ćemo kako će se stvari razvijati i hoćemo li ići u čvrsti naputak, odredbu, zabranu onima koji ne žele ili izbjegavaju nositi masku da ne mogu biti u Sabornici. Čvrstog sam uvjerenja da će svi poslušati

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30