Banožić u slavljeničkoj noći: Moramo razmišljati o češćim promjenama unutar HDZ-a

HDZ je izgubio Županju, dugogodišnju utvrdu. Nije uspio osvojiti ni Vukovar, Ivan Penava se pokazao prejak za Nikolu Mažara. Kao i nezavisna Marina Budimir kontra HDZ-ove Renate Banožić u Iloku. Vratio je, doduše, HDZ Tovarnik i Tompojevce, ali izgubio je Drenovce. A možda i Jarminu… Riječ ima Mario Banožić, predsjednik ŽO HDZ:

– Dakle, ako gledamo ukupan rezultat na razini VSŽ moram izraziti zadovoljstvo. A kada napravimo dublju analizu onoga što se događalo po općinama i gradovima moći ću reći nešto konkretnije o svemu. Ono u što sam siguran, u općinama i gradovima gdje Hrvatska demokratska zajednica nije uspjela osvojiti vlast u drugom krugu, počet ćemo se pripremati za sljedeće izbore već od ovog ponedjeljka, raditi na snaženju općinskih i gradskih organizacija, da maksimalno ojačaju. Siguran sam da će se u tim sredinama HDZ vrlo brzo vratiti na vlast – rekao je Banožić kojega je, prema vlastitom priznanju, pomalo šokirala relativno velika izlaznost birača.

A poraz HDZ-a u Županji?

– Županja je tema o kojoj se mora posebno razgovarati. Ondje smo imali jedan dio članova koji su izašli iz HDZ-a, na taj način došlo je do osipanja glasova i mislim da ćemo morati malo dublje ući u Gradsku organizaciju HDZ i vidjeti što se to točno izdogađalo. Ono u što sam siguran jest da je Davor Miličević sve ove godine vrlo dobro vodio politiku u Županji, da su ljudi zadovoljni s njim, 1.800 glasova je dokaz da Miličević ima svoje biračko tijelo u Županji, ali jednostavno moramo ponekad razmišljati i o češćim promjenama unutar HDZ-a. To će svakako biti jedna od tema za buduće sastanke Županijskog odbora stranke.

Vukovar?

– Vukovar je tema koju je Ivan Penava, rekao bih, privatizirao posljednjih godina. Pokušao je to učiniti kroz HDZ, nije mu pošlo za rukom, izgubio je na unutarstranačkim izborima i tada je odstupio na način da je pokušao doslovno razrušiti GO HDZ-a i na taj način si pripremiti teren. Broj glasova koji je HDZ zajedno s Nikolom Mažarom dobio na ovim izborima uistinu je impresivan i pokazuje da HDZ sigurno može i dalje voditi Vukovar i to će učiniti na sljedećim izborima.

I na kraju Jarmina; nakon čak sedam uzastopnih mandata narušena je dominacija HDZ-a i Andrije Draganića…?

– Pričekajmo ponovljene izbore, lakše ćemo onda prokomentirati. Riječ je, čini mi se, o vrlo malo razlici u glasovima tako da… Sve je moguće – zaključio je Banožić.

Izvor: vinkulja.hr

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31