Hrvatski vojnici uvijek su bili primjer našim građanima kako se odgovorno ponašati u raznim situacijama, poručio je ministar Banožić

 

 

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u utorak, 15. rujna 2020. godine, boravili su u radnom posjetu Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Vojarni stožernog generala Petra Stipetića u Karlovcu.

Ministra Banožića i načelnika Hranja dočekali su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, načelnik stožera – zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske časnički namjesnik Dalibor Dumbović i drugi.

 

 

Ministar obrane i načelnik Glavnog stožera OS RH položili su vijence i zapalili svijeće na spomen križu poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, nakon čega je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić održao prezentaciju o ustroju, misiji i zadaćama Hrvatske kopnene vojske.

 

 

 

Tijekom prezentacije general Šerić je istaknuo kako će Hrvatska kopnena vojska nastaviti proces modernizacije i razvoja sposobnosti, biti najspremnija grana OS RH i prepoznatljiva u međunarodnom okruženju koju će sačinjavati motivirani, uvježbani, spremni i domovini odani pripadnici.

Ovom prilikom Ministar Banožić je istaknuo: “Hrvatski vojnici uvijek su bili primjer našim građanima kako se odgovorno ponašati u raznim situacijama. Stoga očekujem da i u ovoj situaciji kao što je pandemija COVID-19 budete najbolji primjer.”

 

 

Također, ministar se osvrnuo na projekte modernizacije i opremanja Hrvatske vojske.
“Cilj nam je sačuvati razinu sadašnjih materijalnih prava te poduzeti dodatne korake u projektima modernizacije i opremanja Hrvatske vojske”, rekao je ministar te dodao kako će razvojni projekti biti u novom Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga za razdoblje od 2022. do 2033. godine.

“Hrvatska kopnena vojska složena je grana u tehničkom, logističkom, ali i u personalnom dijelu, zato moramo materijalno-tehnička sredstva čuvati i kvalitetno održavati”, naglasio je ministar Banožić te zaključio: “Pred nama je još puno posla i u drugim projektima, ali uvjeren sam kako ćemo zajedništvom i timskim radom doći do željenog cilja”.

Načelnik Glavnog stožera OS RH ovom prilikom je istaknuo kako je Hrvatska kopnena vojska najvažnija komponenta borbene moći i zavrjeđuje pažnju u daljnjem razvoju i modernizaciji. “Važno je školovanje, obuka i vježba za svakog hrvatskog vojnika, ali tu se trebamo svi angažirati”, poručio je admiral Hranj.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj posjetili su tvrtku HS Produkt d.o.o. u Karlovcu s kojom Ministarstvo obrane ima sklopljene ugovore o isporuci raznih vrsta naoružanja.

 

 

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30