Priopćenje za javnost

U posljednje vrijeme smo svjedoci objava kandidatura „nezavisnih lista“ od strane nekolicine naših dosadašnjih stranačkih kolega, pa smatram potrebnim reagirati na govorkanja o navodnom osipanju stranke.

Naime, spomenute „nezavisne“ liste za HDZ  nisu nikakvo iznenađenje, što više one su očekivane - posebice nakon što se u stranci jasno iskristaliziralo da baš nositelji tih lista, sada već bivši stranački kolege, više nemaju povjerenje članstva stranke.

Iako se ovih dana priča kako je nezadovoljstvo spomenutih članova krenulo nakon unutarstranačkih izbora, to nije točno.  Priča seže puno dalje u prošlost, još u vrijeme nakon završetka prošlih lokalnih izbora. Spomenuti pojedinci već su tada počeli pripreme za odlazak iz stranke, te planirali unutarstranačke izbore iskoristiti kako bi se što bolje pozicionirali u unutarnjoj strukturi, svjesni da će tako skuplje naplatiti svoj eventualni prelazak na neku drugu listu ili profitirati dajući svoju podršku nekom od inih kandidata koji su istakli svoje kandidature na ovim izborima.

HDZ je velika i tradicionalna stranka, s jasnom strukturom i načinom rada, pa je članstvu nakon niza provokacija i akcija spomenutih pojedinaca postalo kristalno jasno o kakvim se rabotama radi. Slijedom toga, spomenuti akteri nisu naišli na podršku kakvu su unutar svojih organizacija očekivali što sada koriste kao navodni razlog svom nezadovoljstvu.

Prava je istina da su ti isti, danas nazovi nezavisni pojedinci, pokušali iskoristiti stranačke strukture kako bi ostvarili isključivo vlastite interese i osobne probitke, ne obazirući se na dobrobit stranke, članstva, a u konačnici ni na dobrobit stanovnika Vukovarsko-srijemske županije.

Iz svega navedenog jasno je vidljivo kako je riječ o unaprijed osmišljenoj i planiranoj akciji koja je za cilj imala neuspješan pokušaj destabilizacije stranke uoči lokalnih izbora. Ono što se iz redoslijeda političkih događanja jasno može iščitati jest i da je cijeli taj igrokaz osmišljen, ne u režiji ovih nekoliko sada već bivših članova stranke, nego u režiji nekog trećeg.  Nekoga kome je planove za preuzimanje vlasti u Županiji pomrsio baš HDZ.

Ovime zaključujemo temu izlazaka iz stranke marginalnih pojedinaca i po ovom pitanju se više nećemo očitovati.

Hrvatska demokratska zajednica Vukovarsko-srijemske županije je čvrsta i stabilna organizacija s  više od 15 tisuća članova, koja i dalje stoji upravo uz svoje članove i simpatizere. Stranka koja je bila i ostala spremna preuzeti odgovornost za dobrobit i bolju budućnost svih stanovnika ove naše županije.

Predsjednik ŽO HDZ VSŽ

dr.sc. Mario Banožić