Novogodišnja čestitka:  >> Nastavit ćemo pomagati unesrećenim ljudima koji su u potresu ostali bez svojih domova i pokrenuti obnovu razrušenih područja. Pritom smo duboko zahvalni na solidarnosti, snazi i zajedništvu koje je iskazao hrvatski narod. Dolazak cjepiva budi novu nadu i optimizam da ćemo se u 2021. postupno vratiti normalnom životu. Unatoč svim izazovima, želimo da Hrvatska u 2021. i dalje napreduje u političkom, gospodarskom i reformskom smislu te da osiguramo brzi gospodarski oporavak, a svim građanima kvalitetniji život. Želim vam svako dobro, puno zdravlja, uspjeha i sreće u novoj godini! <<

 

 

Čestitku predsjednika HDZ-a i Vlade RH donosimo u cijelosti:

Izazovi bez presedana

Dragi sugrađani, drage Hrvatice i Hrvati u Domovini i iseljeništvu, svima vama od srca želim sretnu i uspješnu 2021. godinu!

Iza nas je turbulentna i zahtjevna godina u kojoj smo se suočili s izazovima bez presedana. Hrvatski je narod pokazao solidarnost, odgovornost i jedinstvo u najtežim okolnostima, kao i otpornost i snagu da izdrži i savlada sve ugroze.

Zdravlje, ali i očuvanje radnih mjesta

U borbi protiv pandemije koronavirusa, na prvom su nam mjestu zdravlje i životi ljudi, ali istodobno moramo voditi računa o očuvanju gospodarstva, kojem ćemo nastavljati pružati snažnu potporu. Kao i u godini na izmaku, osigurat ćemo sredstva za očuvanje radnih mjesta i likvidnost poduzeća.

Dolazak cjepiva budi novu nadu i optimizam da ćemo se u 2021. godini postupno vratiti normalnom životu. Stoga vas sve pozivam da vjerujete struci i da se cijepite, jer štiteći druge i svoje bližnje, štitite i sebe.

Važno je da odgovornim ponašanjem svi zajedno nastavimo suzbijati širenje zaraze. I ovom prigodom želim se zahvaliti svim zdravstvenim radnicima te djelatnicima u socijalnim ustanovama, kao i svima koji se neumorno bore da zaštite zdravlje i živote ljudi.

Obnova razrušenih područja

Hrvatsku su ove godine pogodili i snažni potresi. Izražavam još jednom sućut obiteljima svih stradalih, sa željom da se svi ozlijeđeni što brže oporave.

Vlada će, sa svim svojim službama, u suradnji s pogođenim županijama, gradovima i općinama, uz osigurana europska sredstva i međunarodnu pomoć, pokrenuti obnovu razrušenih područja.

Nastavit ćemo pomagati unesrećenim ljudima koji su ostali bez svojih domova. Pritom smo zahvalni već iskazanoj velikoj solidarnosti i zajedništvu hrvatskog naroda.

Put ka brzom gospodarskom oporavku

Unatoč svim izazovima, želimo da Hrvatska u 2021. godini u političkom, gospodarskom i reformskom smislu i dalje napreduje te da osiguramo brz gospodarski oporavak i svim građanima kvalitetniji život.

Već od sutra nastavljamo sa smanjivanjem poreza kako bismo povećali dohodak brojnim obiteljima, poboljšali poslovno ozračje, povećali investicije i potaknuli otvaranje novih radnih mjesta.

Demografska revitalizacija ključno je pitanje za našu budućnost, a daljnjim pronatalitetnih mjera podizat ćemo kvalitetu života naših obitelji, djece i mladih, uvijek vodeći računa o društvenoj solidarnosti prema onima koji su najranjiviji.

Nakon teške godine iza nas, u novo desetljeće ulazimo s nadom da bolja vremena dolaze. Želim vam svako dobro, puno zdravlja, uspjeha i sreće u 2021. godini!

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31