Zajednička sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a. Andrej Plenković: Zahvaljujući gospodarskim mjerama naše Vlade spriječen je crni scenarij o velikom valu otkaza - koji su neki iz oporbe toliko priželjkivali. Krećemo u kampanju informiranja javnosti o važnosti cijepljenja. Vjerujem da će građani pokloniti povjerenje struci i znanosti, da će se većina cijepiti. Zdravstveno-zaštitna ograničenja? Mogu ponoviti: neće biti ni policijskog sata ni kompletnog zatvaranja.

 

Zdravstveno-zaštitne mjere koje Stožer civilne zaštite RH poduzima adekvatne su dinamici epidemije. Važno je da daljnjim poštivanjem mjera, odgovornim ponašanjem i solidarnošću spram bližnjih zajedno pridonesemo nastavku trenda smanjenja broja novozaraženih - istaknuo je predsjednik naše stranke i naše Vlade na zajedničkoj sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a.

 

 

Spriječili smo SDP-ov crni scenarij

Prve doze cjepiva - ponovio je Andrej Plenković - u Hrvatskoj će se podijeliti istodobno kad i u cijeloj Europskoj uniji:

- Prve doze cjepiva u Hrvatskoj od 27. do 29. prosinca

- Zahvaljujući odlučnim, izdašnim ekonomskim protumjerama Vlade RH spriječen je crni scenarij o velikom valu otkaza - scenarij koji su neki iz oporbe „proricali“ i priželjkivali.

Dok se cijela Hrvatska bori s virusom , maliciozni Grbin i SDP kao da navijaju za koronu!

 

 

Pripreme za novu izbornu pobjedu

Nakon uspješno provedenih unutarstranačkih izbora, postupno se konstituiraju novi županijski odbori HDZ-a, koji su diljem Hrvatske, sada s punim političkim legitimitetom, započeli s pripremama za pobjedu na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine - također je Plenković naglasio na sjednici:

- S obzirom na odlične rezultate na parlamentarnim izborima, naša je ambicija napraviti dodatni iskorak u velikim gradovima.

 

 

„VJERUJEM DA ĆE GRAĐANI POKLONITI POVJERENJE STRUCI & ZNANOSTI“

Uoči same sjednice, predsjednik HDZ-a i Vlade RH najavio je predstavnicima medija da se kreće u kampanju informiranja javnosti o važnosti cijepljenja. Donosimo njegove ključne poruke:

Covid je opaka bolest

Vjerujem da će građani pokloniti povjerenje struci i znanosti, da će se većina cijepiti. Znamo koliko je Covid-19 opasan, koliko je ljudi, nažalost, umrlo od te opake bolest. U izboru života i smrti, birajmo život. Osobno sam prebolio covid, bolest nije jednostavna.

Apeliram na pridržavanje mjera & izbjegavanje većih druženja - Virus sigurno nije najbolji dar svojim najmilijima za Božić.

Cjepivo je jedno od najvećih dostignuća u medicini uopće - naš život bi izgledao bitno drukčije bez njega. Govorim o mnogim bolestima koje su nekoć harale, ne samo o Covidu.

 

 

Antivakserski pokreti - ozbiljan problem

Živimo, međutim, u doba interneta i raznih antivakserskih pokreta. Dosta ljudi poklanja povjerenje onima kojima se ne bi smjelo. Neugodno sam se, moram priznati, iznenadio kada su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izbile ospice, a ispostavilo se da mnoga djeca nisu cijepljena protiv njih. Tada smo u cijelosti pojmili dimenzije i ozbiljnost problema.

Budući da cijepljenje protiv koronavirusa nije obvezatno, morat će se dosta pojašnjavati, oslanjati se na struku - koja mora dati svoju jasnu riječ. Cijela ova borba u koronakrizi temelji se na načelu povjerenja.

 

 

Ni policijski sat ni kompletno zatvaranje

Zdravstveno-zaštitna ograničenja? Mogu ponoviti: neće biti ni policijskog sata ni kompletnog zatvaranja. Mjere na snazi adekvatne su, proporcionalne širenju epidemije. Drago nam je da je sada situacija bolja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30