ŽUPANIJSKI ODBOR HDZ VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Vinkovci,  22.7.2021.

Sukladno odredbama članka 40. Zakona o medijima (Narodne novine broj: 59/04, 84/11, 81/13) molim hitnu objavu sljedećeg ispravka/demantija na objavljene netočne informacije.

Nakon što je portal 24 SATA 22. srpnja 2021. godine na svojim internetskim stranicama objavio tekst pod naslovom „Leti 200 slavonskih hadezeovaca - Raskol u HDZ-u, na sjednici su vrijeđali Banožića: Balavče nisi se ni rodio, kad sam bio u politici“, autorice Danijele Mikole, a u cilju istinitog i objektivnog informiranja javnosti, dužan sam reagirati zbog neistinitih tvrdnji koje su na račun HDZ-a i moj osobno iznesene u gore navedenom tekstu.

Neistinita je tvrdnja da je na posljednjoj sjednici ŽO HDZ-a bilo govora o tome da kako navodite u  u svom tekstu „200 hadezeovaca leti iz stranke“. Istina je da je bilo riječi o tridesetak članova koji su, u vrijeme održavanja lokalnih izbora, bili na listama drugih stranaka za općinska ili gradska vijeća. Naime, temeljem Statuta HDZ-a takvim pojedincima članstvo u stranci prestaje automatizmom.

Neistinita je i Vaša tvrdnja da je na sjednici ŽO HDZ-a pred Sudom časti pokrenut postupak za izbacivanje iz stranke Ante Gilje, kao i tvrdnja da me je spomenuti član vrijeđao riječima :“ Balavče nisi se ni rodio, kad sam bio u politici“. Naime, na Sud časti, temeljem Statuta HDZ -a, svoje članove šalju isključivo općinske i gradske organizacije. Riječ je o članovima za koje te organizacije imaju dokaze da su nanijeli štetu ugledu ili političkom interesu stranke. Postupak pred Sudom časti se u takvim slučajevima provodi sukladno Statutu i Postupovniku o radu Časnih sudova HDZ-a.

Usto, neistinita je i Vaša tvrdnja da se izbacivanje iz stranke sprema i jednom „doajenu HDZ-a“ Marinku Belji. Naime, spomenuti član nije nikakav doajen HDZ-a nego član koji je u HDZ prešao iz redova HSLS-a. Istina je da je protiv Marinka Belje pokrenut postupak pred Sudom časti koji je još u tijeku. Prema prijedlozima drugih Temeljnih organizacija pokrenuti su i postupci za još četvoricu članova. Među tim prijedlozima nema prijedloga koji bi se odnosio na Antu Gilju.

Iz svega navedenog razvidno je kako je gore navedeni tekst napisan s namjerom da se u javnosti našteti ugledu HDZ-a, te da me se osobno diskreditira kao predsjednika ŽO HDZ-a Vukovarsko -srijemske županije.

Predsjednik ŽO HDZ

dr.sc. Mario Banožić

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31