(VIDEO & PHOTO) Andrej Plenković: Potvrdili smo da smo dominantna snaga na istoku Lijepe Naše! Vodimo politiku sigurnosti, radnih mjesta i ulaganja, boljeg života, gospodarskog rasta, povlačenja EU sredstava, razvojno-socijalnih projekata te plodotvorne suradnje i sinergije između lokalnih jedinica i Vlade RH. Ljudi, imajte na umu, original je uvijek tisuću puta bolji nego kopije i falsifikati! Pozivam vas da 30. svibnja date glas Damiru Dekaniću za vukovarsko-srijemskog župana i našim gradonačelničkim kandidatima Ivanu Radiću u Osijeku, Nikoli Mažaru u Vukovaru i Draganu Jeliću u Slavonskom Brodu!

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH obišao je u petak Osijek, Vukovar i Slavonski Brod te uoči 2. kruga lokalnih izbora podržao sve naše kandidate u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

HDZ ĆE DOBITI GRADONAČELNIKA OSIJEKA!

U Osijeku je dao snažnu potporu našem Ivanu Radiću (38.69%), koji u 2. krug za gradonačelnika ulazi s prednošću od gotovo 20%. Pitanje osječko-baranjskog župana riješeno je još u 1. krugu, u kojem je Ivan Anušić dobio čak 61.83%!

- HDZ će imati gradonačelnika! Ivan vodi sjajnu kampanju, program mu je odličan. Kao saborski zastupnik snažno je zagovarao interese svog grada i Slavonije te zajedno sa županom Anušićem zadobio veliko povjerenje sugrađana. HDZ je potvrdio da je dominantna politička snaga na istoku Hrvatske! - poručio je Andrej Plenković.

Radujem se projektima za razvoj Grada na Dravi!

Sami Ivan Radić najavio je da su pred Osijekom mnogobrojni razvojno-socijalni projekti:

- Nastojat ću svaki veći gradski projekt podići na državnu razinu i izboriti se za nacionalna sredstva. To i jest prednost suradnje, sinergije s Vladom RH koju zagovaram, a što su Osječani prepoznali. Hvala premijeru i županu na svemu što čine za naš grad. Pred nama su mnogobrojni projekti - jako im se radujem!

DO POBJEDE I U GRADU HEROJU & VSŽ-u!

Nakon Osijeka, predsjednik Plenković pohodio je Vukovar te pozvao građane da 30. svibnja iziđu na izbore i za vukovarsko-srijemskog župana daju povjerenje Damiru Dekaniću, a za gradonačelnike Nikoli Mažaru (Vukovar), Renati Banožić (Ilok) i Davoru Miličeviću (Županja):

- Ljudi, imajte na umu, original je uvijek tisuću puta bolji nego kopije i falsifikati! Politika HDZ-a u VSŽ-u je politika razvoja, sigurnosti, stabilnosti, radnih mjesta i ulaganja. U mandatu naše Vlade u ovoj je županiji ugovoreno 3.5 milijarde kuna EU sredstava, a tijekom pandemije izdvojeno je više od 200 milijuna kuna za plaće više od 17.000 radnika! A od 2017. do danas povećali smo prihode županija, gradova i općina za 84%!

Suradnja, zajedništvo & poštovanje

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Mario Banožić istaknuo je da je HDZ već osigurao većinu u Županijskoj skupštini te da očekuje pobjedu u 2. krugu. Budući župan Dekanić kazao je da je Vukovar bio klica iz koje je nikla hrvatska država, a da će sada biti klica iz koje će izniknuti najsnažnija pobjeda HDZ-a u VSŽ-u.

A naš kandidat za vukovarskog gradonačelnika jasno je poručio:

- Moramo odlučiti želimo li Vukovar iz kojeg se ljudi iseljavaju, koji je srušio mostove suradnje s onima koji najviše pomažu - Županijom i Vladom - ili želimo grad suradnje, zajedništva i uzajamnog poštovanja.

JELIĆ - SIGURNI IZBOR ZA BOLJI SLAVONSKI BROD!

Svoju turneju istokom Hrvatske predsjednik HDZ-a i Vlade RH završio je u Slavonskom Brodu. Nakon što je već u prvom krugu Danijel Marušić (53.39%) potvrdio svoj mandat na mjestu župana, Andrej Plenković je podržao Dragana Jelića za brodskog gradonačelnika i sve ostale HDZ-ove kandidate u Brodsko-posavskoj županiji:

- Ostvarili smo jako dobre rezultate, HDZ je u BPŽ-u izrazito snažan, a uvjeren sam da će pobijediti i petorica naših kolega koji se u 2. krugu natječu za općinske načelnike - u Oriovcu, Oprisavcima, Klakaru, Bukovlju i Bebrini.

Sa zadovoljstvom dajem potporu i njima i Dadi Jeliću, budućem gradonačelniku! - dodao je:

- Dado je sjajan kandidat, dokazao se kao državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, njegov program nudi konkretna rješenja i razvojne projekte. On je sigurni izbor za bolji Slavonski Brod!

Brođanke i Brođani žele promjene

Dragan Jelić zahvalio je predsjedniku Plenkoviću na iskazanoj potpori.

- Ovi su izbori svojevrsni referendum ZA budućnost Slavonskog Broda. U sinergiji s Vladom RH razvijat ćemo naš voljeni grad puno brže i bolje, osigurati novi gospodarski zamah i nova radna mjesta. Želimo da sva naša naselja budu pokrivena potrebnom infrastrukturom i da gradska uprava bude otvorena za sve.

Prvi krug je potvrdio da Brođanke i Brođani žele promjene, idemo po pobjedu 30. svibnja! - zaključio je Jelić.

Izvor: hdz.hr

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30