Oleg Butković obišao vinkovačku Ulicu Ruđera Boškovića u čiju obnovu je uloženo 20 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji se nalazi u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, nakon što je bio u Iloku i Vukovaru, u Vinkovcima je u pratnji gradonačelnika Ivana Bosančića obišao završne radove na uređenju Ulice Ruđera Boškovića u čiju rekonstrukciju i obnovu Hrvatske ceste ulažu 20 milijuna kuna.

“Nakon završetka izgradnje istočne obilaznice, krenuli smo s obnovom ove značajne prometnice za Vinkovce. Radovi idu svome kraju. Hrvatske ceste, kao jedna od najuspješnijih državnih tvrtki, vode računa o ravnomjernom razvoju svih dijelova Hrvatske što pokazuje i ovaj projekt”, kazao je Oleg Butković ocijenivši ključnim projektom na području Vinkovaca ulaganje u željezničku prugu do Zagreba.

“Taj X. koridor nam je ključan. Dugo Selo-Novska je prošao kao najveći željeznički projekt u nacionalni program za otpornost i to je program koji će 100 posto biti financiran od strane Europske komisije”, naveo je Oleg Butković.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić podsjetio je kako je ulica Ruđera Boškovića jedna od najprometnijih cesta u gradu Vinkovcima.

“Znamo da je ova cesta jedna od glavnih prometnica u gradu Vinkovcima, iznimno je prometno opterećenja. Zahvaljujem se Hrvatskim cestama, ministarstvu prometa i Vladi bez čije pomoći ne bi bilo moguće rekonstruirati jednu ovako zahtjevnu prometnicu. Nakon završetka radova koji su pri samom kraju dobit ćemo modernu prometnicu, opremljenu svom potrebnom infrastrukturom, nogostupom, autobusnim ugibalištima, pješačku i biciklističku stazu, kao i sređenu oborinsku odvodnju”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Nazočni događaju bili su i ministar obrane Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te kandidat HDZ-a za župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić koji je poručio kako će on kao novi župan nastaviti s projektima ulaganja u prometnu infrastrukturu na području županije.

“Cijela županija je u izgradnji i želim da to tako i ostane. Drago mi je da vidim koliko puno gradonačelnik Bosančić ulaže u Vinkovce i to ne samo u centar nego u sve dijelove grada Vinkovaca. Ministru zahvaljujemo na dosadašnjoj potpori i već sada mu najavljujemo da ćemo tražiti puno više nego do sada, a posebice nas zanima realizacija brze ceste Županja-Vinkovci-Vukovar”, kazao je Damir Dekanić.

Izvor: press032.com

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31