Osigurano financiranje za sljedećih 10 godina - Banožić i Dekanić na radnom sastanku sa zastupnikom u EU parlamentu Karlom Resslerom

U Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci održan je tematski radni sastanak sa zastupnikom u Europski parlament Karlo Ressler tijekom kojega je predstavljena inicijativa uvrštavanja Vinkovaca kao najstarijeg naselja u Europi u Kuću Europske povijesti. Predstavljeni su i provedeni projekti u financijskom razdoblju 2014.-2020. te najavljeni brojni razvojni projekti pripremljeni za financiranje iz EU fondova u razdoblju 2021.-2027. godine.

"Došao sam ovdje da razgovaramo o onome što je pred nama i što nam se otvara s više od 24 milijarde eura koje će Hrvatskoj biti na raspolaganju u novom financijskom razdoblju, a koje su prilika i za Vinkovce i za Vukovarsko-srijemsku županiju." - rekao je Ressler.

Ministar obrane u Vladi RH i predsjednik ŽO HDZ VSŽ dr. sc. Mario Banožić je poručio: „Hvala na dolasku našem Karlu Ressleru s kim imamo intenzivnu suradnju. Naši EU zastupnici su imali značajnu ulogu u proteklom periodu, kako za Vukovarsku-srijemsku županiju, tako i za cijelu Slavoniju, Baranju i Srijem. Naime, ulaskom u novu financijsku perspektivu, naši projekti su trebali tražiti izvore financiranja, tako da čestitam razvojnoj agenciji Grada Vinkovaca i svim ostalim razvojnim agencijama u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali i svim gradonačelnicima i načelnicima koji su uspjeli realizirati dosadašnje projekte i pripremiti nove za sljedeću financijsku perspektivu od sedam godina.

Tih sedam godina će se vjerojatno produžiti na devet ili deset godina, što znači da smo mi u ovom trenutku osigurali financiranje naših projekata za sljedećih deset godina.“

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30