Banožić: Svaki koristan projekt u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima moju podršku i potporu

U Starim Mikanovcima su kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, ministar obrane dr.sc. Mario Banožić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, direktor HEP ODS Nikola Šulentić, direktor Elektre Vinkovci Vladimir Čavlović i načelnik Općine Stari Mikanovci Mario Milinković nazočili svečanom otvorenju transformatorske stanice u okviru projekta: Izgradnja transformatorske stanice 35/10(20) kV, 2*8 MVA Mikanovci.

Izgradnjom ovog objekta je, kroz duži vremenski period, osigurano pouzdano napajanje električnom energijom korisnika mreže s područja općina Stari Mikanovci, Vođinci, te naselja Vrbica i Đurđanci.

Transformatorska stanica električnom energijom opskrbljuje više od 3500 obračunskih mjernih mjesta. Izgradnjom ovog objekta su također osigurani preduvjeti za priključenje novih proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora.

Vrijednost investicije je 9,3 milijuna kuna, koje je HEP financirao iz vlastitih sredstava.

HEP OPERATOR DISTRIBUCIJSKOG SUSTAVA d.o.o. na području Elektre Vinkovci, u zadnjih pet godina ulagao je oko 30 milijuna kuna godišnje u investicije te oko 15 milijuna kuna godišnje u redovno poslovanje.

„Kao velika, kompleksna i tehnološki sofisticirana energetska kompanija, HEP je jedan od najvećih investitora, kompanija koja svojim projektima uspješno ispunjava pokretačku, sinergijsku ulogu u domaćem gospodarstvu. Svjesni važnosti električne energije za razvoj države, za razvoj svake regije i grada – uloga HEP ODS-a je da svojim djelovanjem osigura preduvjete gospodarskom razvoju i djeluje u interesu cjelokupnog okruženja: svojih korisnika, RH kao svog vlasnika, poslovnih partnera, lokalne uprave, institucionalnih i regulatornih tijela, medija i ukupne javnosti. Kao ministar koji dolazi iz područja Vukovarsko-srijemske županije, uvijek ću davati podršku projektima koji su prije svega društveno korisni, ali isto tako korisni za gospodarstvo. Na ovaj način iskazujem poštovanje prema svim onim ljudima koji rade na projektima koji donose kvalitetu za život u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji pridonose gospodarstvu. Kao član Vlade čvrsto stojim iza onih projekata koje je Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem predložila, na programe nacionalnog oporavka i na okvirni sporazum koji je iznimno značajan za Vukovarsko-srijemsku županiju, ali i ostale županije. Dobar dio tih projekata se odnosi na energetski sektor i siguran sam da će povezanost HEP-a, Vlade, kontinuiteta vlasti u županiji doprinijeti i bržem i boljem razvoju onoga što nas sve zanima, a to je prije svega gospodarstvo i kvaliteta života.“ – poručio je Banožić.

Upitan kakve veze kao ministar obrane ima sa trafostanicom, osim što su lokalni izbori, ministar Banožić je odgovorio: „Svaki projekt koji se događa na području Vukovarsko-srijemske županije za mene je uistinu značajan i dobit će moju podršku i potporu, ne samo zato što su lokalni izbori nego zato što volim Vukovarsko-srijemsku županiju“.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30