U Županji je danas održano predstavljanje programa kandidata  Hrvatske demokratske zajednice  za gradonačelnika grada Županje, Davora Miličevića, u nazočnosti ministra Zdravka Marića i kandidata za župana Vukovarsko-srijemskog Damira Dekanića.

„Kako Damiru Dekaniću, Nikoli Mažaru, tako i Davoru Miličeviću ovdje u Županji, nastojim biti potpuna podrška i potpora u daljnjem radu. Upravo u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2016. smo ovdje u Županji započeli razgovore za pravedniju preraspodjelu novca u korist jedinica lokalne i područne samouprave. Imao sam prilike vidjeti kako u nekoliko mjesta s naše najistočnije Županije postoje projekti koji su spremni za apliciranje europskih projekata, ali je nedostajalo onih 10, 15% nacionalnog sufinanciranja s obzirom na ograničene fiskalne kapacitete gradova i općina. Stoga sam i tu za pravedniju preraspodjelu novca za jedinice lokalne samouprave, a grad Županja prethodno je dokazao kako je moguć konstruktivan pristup lokalne razine s centralnom razinom, kojeg ćemo i dalje nastaviti unaprjeđivati.“ – rekao je ministar, Zdravko Marić.

„Siguran sam kako ćemo suradnju s Vladom Republike Hrvatske koju smo imali do sada, nastaviti i u budućnosti. Mi smo svoj program bazirali na godinama 2021.-2027., a težak je 382 milijuna kuna u sedam godina te se odnosi na sav onaj razvoj koji je gradu Županji neophodan.“  – rekao je kandidat za gradonačelnika, Davor Miličević.

 „Naglasio bih izuzetno dobru suradnju s gradonačelnikom Miličevićem. Cilj nam je uravnotežen razvoj Županije i u skorom vremenu očekujem velike pomake u razvoju grada Županje.“ – zaključio je Damir Dekanić.

 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30