Danas su Vukovarsko-srijemsku županiju posjetili ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ministar pravosuđa i uprave dr. sc. Ivan Malenica i ministar obrane dr.sc. Mario Banožić.

Sa županom Božom Galićem i voditeljem Uprave šuma Vinkovci Damirom Dekanićem, posjetili su tvrtku SAME DEUTZ FAHR-Žetelice d.o.o.

„Zahvaljujemo se prije svega našim domaćinima ovdje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, generalnom direktoru Same Deutz Fahra, Damiru Kobašu, gradonačelniku Županje, kao i županu. Ovdje smo mogli vidjeti doista impresivna vozila. Upoznali smo se s tvrtkom u Hrvatskoj koja djeluje i na globalnoj razini te s njihovim proizvodnim kapacitetima. Izvozne priče koje su prisutne u ovoj tvrtki dobar su pokazatelj napretka gospodarstva i to je onaj izvozni kapacitet koji nam je potreban stoga je i pohvalan jer je ovdje ostvaren. Siguran sam da će ova tvrtka dobiti i dodatan zamah nakon ove krize kojem će svakako pripomoći nacionalni plan oporavka.“ - rekao je ministar gospodarstva, dr. sc. Tomislav Ćorić.

Ministar Aladrović je naglasio: „Mjere Vlade Republike Hrvatske s više od 2 milijuna kuna pomogle su i samu proizvodnju kako bi opstala kao i sam grad Županju u kojeg je investirano više od 16 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta. Bitno je za naglasiti da analizom radnih mjesta dolazimo do rezultata kako su radna mjesta uistinu i očuvana.“

Gradonačelnik Miličević ovim putem iskazao je ponos na proizvodnju koja se odvija u gradu Županji kao i mogućnosti za dodatnim napretkom: „Očekujem i dodatan porast plaća unatoč korona krizi. Ova tvornica ipak ima financijski dobre pokazatelje i već je sada otvorena za nova tržišta i mogućnosti napretka.“

„Obilaskom nekoliko jakih gospodarskih subjekata, dalo se vidjeti kako je puno truda uloženo u rad ovih tvrtki. Strateškim planom želimo i dalje pomagati i nastojati da se plaće povećavaju, da njihove investicije ostanu na ovom području, da zaposle što više ljude, a svoje proizvode da što više plasiraju u izvoz.“ – zaključio je Damir Dekanić.

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31