Član Središnjeg odbora HDZ-a i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman poručio je u subotu iz Vukovara kako je bitno da Vukovarci na lokalnim izborima daju povjerenje kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Nikoli Mažaru žele li Vukovar kao grad mira, života i budućnosti.

“Siguran sam da će građani Vukovara prepoznati sve ono što Nikola Mažar nudi u svom programu. Ovo je prekrasan barokni grad koji ima nevjerojatan potencijal. Vukovar je simbol života, budućnosti i zajedništva”, rekao je Grlić Radman.

Istaknuo je kako je važno znati  cijeniti žrtvu hrvatskog naroda i žitelja ovoga grada “kako ne bismo došli ponovno u situaciju da moramo braniti Vukovar i Hrvatsku” i dometnuo da je puno puno puta bio u Vukovaru sa svojom djecom i obitelji.

Na zamolbu novinara da komentira izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića kako ne postoji komunikacija između Predsjednika i njega kao ministra vanjskih i europskih poslova, Grlić Radman je kazao kako komunikacija postoji.

“Komuniciramo. Predsjednik ima svoje suradnike s kojima komuniciramo. Ne znam u kojem je kontekstu to rečeno, ali komuniciramo”, rekao je Grlić Radman.

Dodaje je da 23. studenoga premijer Plenković uručio popis (predloženih novih veleposlanika i diplomata) predsjedniku Milanoviću i istaknuo da ne mogu postojati dvije hrvatske diplomacije.

“Veleposlanici provode nacionalnu državnu politiku i odgovorni su predsjedniku, premijeru i ministru vanjskih poslova. Ne mogu postojati hrvatske dvije diplomacije. Želimo imati jednu, jedinstvenu hrvatsku diplomaciju”, kazao je Radman dodajući kako je uvjeren da će se na tom putu uspostaviti dogovor kako bi se omogućila normalna, redovita rotacija šefova diplomatskih misija i konzularnih ureda.

Nesebični rad u korist hrvatske države

Predsjednik vukovarskog-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić istaknuo je da su se kandidati HDZ-a za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić i gradonačelnik Vukovara Nikola Mažar dokazali nesebičnim radom u korist hrvatske države, Vukovarsko-srijemske županije i građana te županije.

“Ovo je prilika pokazati i građanima što je sve to Vlada Andreja Plenkovića učinila za Vukovar”, rekao je Banožić ustvrdivši kako je Vlada učinila sve da građani Vukovara žive kvalitetno. Pozvao je i na prestanak podjela u društvu rekavši kako je ispred hrvatskih građana sedam novih godina financijske perspektive i u tom kontekstu treba promatrati i daljnji razvoj Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Govorio je i kandidat HDZ-a za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić koji je poručio kako HDZ jedini može građanima Vukovarsko-srijemske županije ponuditi kvalitetne programe i rješenja koja je moguće provesti. “To je moguće učiniti jedino kroz HDZ i Vladu premijera Andreja Plenkovića”, poručio je Dekanić

Kandidat za gradonačelnika Vukovara Nikola Mažar istaknuo je da je HDZ prikupio višestruko više potpisa za izbore nego je to potrebno te će se već pri predaji potpisa vidjeti koliku potporu uživa HDZ-a među građanima grada Vukovara.

Izvor: nacional.hr

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30