Nikola Mažar i ministrica Nataša Tramišak o razvoju grada Vukovara

Saborski zastupnik i gradski predsjednik HDZ-a Nikola Mažar sastao se s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak na temu razvoja Grada Vukovara.


Tijekom sastanka predsjednik HDZ-a Grada Vukovara Nikola Mažar i ministrica Nataša Tramišak  razgovarali su o temama bitnima za Vukovar, prije svega Zakon o razvoju Grada Vukovara, Intervencijski plan te Fond za obnovu Grada Vukovara kojima država konkretno ulaže u daljnji razvoj grada.

Ministrica Tramišak istaknula je kako je do sada u mandatu Vlade Andreja Plenkovića u Vukovar uloženo više od 2 milijarde kuna.

„Na sastanku sam kao bitno pitanje za razvoj grada aktualizirao pitanje Zakona o razvoju Grada Vukovaru kojim želimo potaknuti brži gospodarski razvoj Vukovara te ublažiti negativne demografske trendove, a u isto vrijeme uložiti u dodatni gospodarski, tehnološki i obrazovni kapital kroz jedan sveobuhvatni i kvalitetni zakon koji podržava i Europska komisija.

Razvoj našeg grada od ključne je važnosti za naše sugrađane i zato ćemo koristeći nacionalna i europska sredstva uložiti najvećim dijelom u gospodarstvo kako bi dali dodatno gorivo našem gospodarskom oporavku“, istaknuo je predsjednik gradskog HDZ-a Nikola Mažar.

Mažar je naglasio kako su do sada značajna sredstva uložena u obnovu stambenog fonda za građane Grada Vukovara, željezničku prugu, obnovljen je i vodotoranj zahvaljujući donaciji Vlade Republike Hrvatske i građanima Lijepe naše, poboljšan je pristup dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama, ulaže se u Vukovar i ističe kako na tome neće stati.

„Vukovar zaslužuje više i bolje te ćemo ulaganjem i pametnim korištenjem sredstava koja ćemo omogućiti i temeljem Zakona o razvoju Grada Vukovara učiniti naš grad biserom Dunava koji će privući novu razvojnu snagu i demografsku obnovu Grada!“, zaključio je Nikola Mažar.

S poštovanjem,
GO HDZ-a Grada Vukovara

Nikola Mažar i ministrica Nataša Tramišak o razvoju grada Vukovara

 
 

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30