Mandatar Andrej Plenković u Hrvatskom saboru: Želim svim zastupnicama i zastupnicima čestitati na dobivenom povjerenju koje nas obvezuje na časno zagovaranje interesa građana Republike Hrvatske u iduće 4 godine na dobrobit Domovine.

#COVID19 još će biti s nama, pa je potrebno da ostanemo odgovorni i naučimo živjeti s virusom, ne dopuštajući mu da ugrozi naše živote i gospodarstvo. Jedino zajedno, uz oslanjanje na struku, možemo uspješno prebroditi ovo zahtjevno vrijeme i osigurati ekonomski oporavak Hrvatske. Procjenjujemo da ćemo pretrpjeti gospodarski pad od 10.8% u odnosu na prošlu godinu, što dovoljno govori o ozbiljnosti trenutka. No zahvaljujući svim poduzetim mjerama, 2021. očekujemo snažan rast, po stopi od 7.1%!

22 mlrd € koje dobivamo iz #EUBudget & #NextGenerationEU iskoristit ćemo za očuvanje radnih mjesta i brzi oporavak, ali i za preobrazbu nacionalne ekonomije kako bi Republika Hrvatska  ubuduće bila još otpornija na ovakve krize. Uostalom, građani su na Izborima 2020 dali glas za sigurnu budućnost, za Sigurnu Hrvatsku. Ta potpora nas obvezuje!

 

 

100.000 NOVIH RADNIH MJESTA & PROSJEČNA PLAĆA OD 7.600 KN!

Predstavljanje Programa rada Vlade Republike Hrvatske: Socijalna sigurnost naša je prva zadaća - zato ćemo u novom mandatu uložiti 3 mlrd kn u modernizaciju zdravstvenog sustava, sagraditi Nacionalnu dječju bolnicu u Zagrebu & revitalizirati Imunološki zavod.

10 mlrd kn uložit ćemo pak za stvaranje 100.000 dodatnih radnih mjesta, a daljnjim poreznim rasterećenjem & gospodarskim mjerama podići ćemo prosječnu neto plaću na 7.600 kn, a minimalnu na najmanje - 4.250!

Povećat ćemo i mirovine - za najmanje 10% tijekom mandata. Smanjit ćemo porez na dohodak s 24 na 20% & s 36 na 30%, a investirati 5 mlrd kn u obrazovni sustav.

Pokrenut ćemo Projekt Dalmatinska zagora, Lika, Banovina i Gorski Kotar, vrijedan 2 mlrd kn, te dodatno ojačati Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kao i razvoj otoka i sjevera Hrvatske.

Osigurat ćemo roditeljske naknade u visini pune plaće, subvencionirati 20.000 stambenih kredita za mlade obitelji & omogućiti produljeni rad u još 200 vrtića.

 

 

MODERNI SUVERENIZAM!

Predstavljanje Programa rada Vlade Republike Hrvatske: Dodatno ćemo osnažiti međunarodni položaj i utjecaj Republike Hrvatske kako bismo još djelotvornije ostvarivali nacionalne interese, među kojima je na najvišem mjestu i obnova Zagreba i ostalih područja pogođenih potresom.

Prije 30 godina, zahvaljujući hrabrosti & žrtvi hrvatskih branitelja pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, izborili smo svoje mjesto među slobodnim narodima, a danas kao članica EU i NATO suodlučujemo o budućnosti europskog kontinenta & dobivamo golema sredstva za gospodarski oporavak i razvoj Lijepe Naše.

Jačat ćemo pobjedničku Hrvatsku vojsku, kao jamca sigurnosti Republike Hrvatske, MUP radi što bolje zaštite naših građana i granica & sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti, osobito vatrogastvo i civilnu zaštitu.

Nastavit ćemo intenzivno tražiti osobe nestale u Domovinskom ratu kako bi njihove obitelji saznale sudbinu svojih najmilijih.

Podržavat ćemo EU budućnost BIH te se i dalje nepokolebljivo zauzimati za ravnopravnost Hrvata u njoj, borit ćemo se za prava hrvatskog naroda u susjednim zemljama prema načelu uzajamnosti - u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Mađarskoj, Italiji, Austriji i na Kosovu.