(VIDEO/PHOTO) 34. rođendan HDZ-a, stožerne stranke hrvatskog naroda. Tradicionalna proslava na stadionu NK Jarun u Zagrebu: vijenac kod spomen-ploče dr. Tuđmanu, sjednica Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“, nogometna utakmica, druženje članova i simpatizera… Prije Jaruna, održana je sjednica Nacionalnog odbora HDZ-a. Predsjednik Andrej Plenković: U gotovo tri i pol desetljeća HDZ je predvodio sve ključne procese u suvremenoj nacionalnoj povijesti. Predvodit ćemo zemlju i u ovom desetljeću ubrzanog razvoja, u kojem ćemo - uz pomoć rekordnih 25 milijardi € bespovratnih EU sredstava za koja se naša Vlada RH izborila - sustići države koje su puno, puno prije nas dobile mogućnost koristiti benefite pripadnosti Europskoj uniji.

 

 

Postignuća, ponos, pobjeda! 34 su nam godine tek! 

 

 

Znamo tko smo & kamo idemo!

Obilježavamo 34. obljetnicu osnutka HDZ-a uz trajnu zahvalnost velikanu dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i utemeljiteljima naše stranke - poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH u obraćanju na sjednici Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ na zagrebačkom Jarunu:

- U ovih gotovo tri i pol desetljeća postojanja HDZ je predvodio sve ključne procese u suvremenoj nacionalnoj povijesti, od izlaska iz komunizma i uvođenja demokracije, preko obrane i oslobođenja Hrvatske, do ulaska u NATO i Europsku uniju, a odnedavno i članstva u Schengenu i europodručju.

Izgradili smo Pelješki most, ostvarili san o teritorijalnom spajanju Lijepe Naše! - dodao je Andrej Plenković, najavivši da je pred Hrvatskom sada novi kapitalni proces, „koji će također predvoditi HDZ“:

- Slijedi desetljeće ubrzanog razvoja u kojem ćemo, uz pomoć nezapamćenih 25 milijardi eura bespovratnih EU sredstava za koja se naša Vlada izborila, sustići države koje su puno, puno prije nas dobile mogućnost koristititi benefite pripadnosti Europskoj uniji!

Prebrodili smo i pandemiju i energetsku krizu, a uz euro i Schengen čeka nas rekordna turistička sezona!

Ponosni na svoja postignuća i strateške ciljeve koje smo ostvarili, Iduće godine, zajedno, idemo po novu pobjedu, po novo povjerenje birača i povijesni, treći uzastopni mandat na čelu Hrvatske! - zaključio je predsjednik Plenković.

Na sjednici na Jarunu govorio je i Mario Kapulica, prvi čovjek Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“.

 

UVJERLJIVO, SUVERENO, PREMOĆNO NAJJAČA STRANKA!

Na sjednici Nacionalnog odbora, održanoj u Hotelu „Hilton Garden Inn“ ususret obilježavanja 34. rođendana HDZ-a, predsjednik Andrej Plenković naglasio je da Hrvatska danas ima 1.670.000 zaposlenih, najviše od samostalnosti, te je potom izdvojio 4 recentna postignuća naše Vlade:

- Prvo: dogovor sa sindikatima o povećanju plaća za čak 219.000 zaposlenika u državnoj i javnoj službi. Nikad u povijesti nije odjednom bilo takvog porasta primanja u Hrvatskoj!

Kao drugo novije postignuće izdvojio je činjenicu da smo u potpunosti iskoristili, čak i debelo premašili, bespovratna sredstva za obnovu iz Fonda solidarnosti Europske unije:

- Pritom mogu najaviti da do rujna više nijedan naš sugrađanin neće biti u kontejnerima. Obnova se uistinu zahuktala! A znate li koliko su europskog novca Tomašević i “Možemo” osigurali za obnovu Zagreba? Ništa, ni centa! Za svaki se euro izborila upravo naša Vlada!

U potpunosti iskorištena bespovratna europska sredstva i za zagrebački i za petrinjski potres!

Pod treće je Plenković apostrofirao 6. krug porezne reforme, kojim „nastavljamo s povećavanjem plaća hrvatskih građana i fiskalnom decentralizacijom …

Podsjetnik & mala škola matematike i logike za nesposobne gradonačelnike

… a pod četvrto „sjajan uspjeh nedavnog izdanja eurobveznice, koji je potvrdio koliko povjerenje međunarodni investitori imaju u Hrvatsku“.

I više nego uspješna euroobveznica, porast plaća, poboljšanje položaja mladih & veća prava u socijalnoj skrbi!

Izrazio je zadovoljstvo, naravno, i rezultatima svih istraživanja:

- HDZ je i u 8. kalendarskoj godini mandata u Banskim dvorima uvjerljivo, suvereno, premoćno najjača stranka! A slijede nova postignuća - poput dovršetka Istarskog ipsilona i autoceste Zagreb-Sisak, dolaska borbenih zrakoplova Rafale, rekordne turističke godine uslijed ulaska u Schengen i eurozonu te daljnjeg rasta i plaća i zaposlenosti.

Crobarometar: HDZ sam uvjerljivo jači nego SDP/MOST & NE Možemo skupa!

IZVJEŠĆE O RADU i POSLOVANJU HDZ-a

Nacionalni odbor jednoglasno je prihvatio Izvješće o radu i poslovanju HDZ-a u prvom polugodištu 2023. - koje je prezentirao glavni tajnik Krunoslav Katičić.

Dokumentom su obuhvaćena i izvješća svih zajednica naše stranke (mladež, utemeljitelji, žene, hrvatski branitelji, akademska zajednica, poduzetnici i obrtnici) i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

ZAHVALA HRVATA IZ BiH

Nevenko Barbarić, saborski zastupnik iz XI. izborne jedinice, s liste Hrvata izvan Republike Hrvatske, zahvalio je u ime sestrinskog nam HDZ-a BiH na svemu što su Vlada RH i premijer Andrej Plenković učinili te i dalje čine - koristeći nikad snažniji međunarodni položaj RH - u borbi za punu ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.

Naša će Vlada nastaviti snažno podupirati europski put BiH & zauzimati se za punu ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda!

 

IZVOR: https://www.hdz.hr/article/3949/ponosni-na-svoja-postignuca-i-ostvarene-strateske-ciljeve-2024-zajedno-idemo-po-novu-pobjedu-povijesni-3-uzastopni-mandat-