ANDREJ PLENKOVIĆ: 

‘Banožić je ministar obrane, čovjek koji ima moje povjerenje za šefa vukovarsko-srijemskog HDZ-a‘

 

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je ujutro dao izjavu povodom održavanja unutarstranačkih izbora na lokalnoj razini.

- Biramo članove odgovarajućih odbora i izaslanike na skupštinama po načelu jedan član-jedan glas, sve epidemiološke mjere su poduzete, nadam se da će proći u najboljem redu, izjavio je Plenković koji je odbacio kritike zbog činjenice da je na mnogim mjestima kandidirana samo jedna osoba.

- Tko god je htio biti kandidat mogao je, nikakvih odgovaranja od kandidature nije bilo, rekao je i ustvrdio da nije čuo ni za kakve pritiske da netko odustane od kandidature. Napominje da navodni pritisci sasvim sigurno nisu dolazili s vrha. 

Dao je podršku Mariju Banožiću koji se kandidirao za šefa vukovarsko-srijemskog ogranka HDZ-a

- On je ministar obrane, čovjek koji ima moje povjerenje, siguran sam da s dosadašnjim iskustvom tajnika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije ima sve kvalifikacije za dužnost za koju se kandidira, ustvrdio je.

Govorio je i o nekim novim licima koja će zasjesti na čelo stranačkih organizacija u većim gradovima.

- Normalno da velika stranka ide u fazama u pomlađivanje najodgovorninih ljudi na različitim razinama, u Rijeci i Splitu ćemo imati nove ljude, u Osijeku će biti stari, ali i gospodin Radić je izrazito mlad... Intencija je da damo unutarstranački demokratski legitimitet lokalnim organizacijama da tako mogu ići na lokalne izbore. HDZ danas ima praktički čelna mjesta, kad se zbroje sve županije, gradovi i općine, u gotovo 50 posto Hrvatske, daleko smo najsnažnija stranka, a tako će biti i 2021., izjavio je.