Danas je u Vinkovcima, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Vukovarsko-srijemske županije, prigodnim svečanim programom obilježena 30. obljetnica tragične pogibije 12 hrvatskih redarstvenika PU Vinkovci koji su ubijeni u Borovom Selu.

Svečanost je započela svetom misom u crkvi sv. Euzebija i Poliona, a predvodio ju je policijski kapelan fra Ivan Begović, te je uslijedilo odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Križa, na Gradskom groblju u Vinkovcima.

Vijenac su položili članovi obitelji poginulih redarstvenika s načelnikom Policijske uprave Vukovarsko srijemske Fabijanom Kapularom. Potom su vijenac položili potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane dr.sc. Mario Banožić sa ostalim članovima izaslanstva: saborskim zastupnicima Antem Deurom, Mladenom Karlićem, Josipom Šarićem i Nikolom Mažarom, državnom tajnicom MUP-a Irenom Petrijevčanin Vuksanović, te brigadnim generalom Mijom Validžićem.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije počast je odao župan Božo Galić zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Draženom Milinkovićem i načelnikom Općine Andrijaševci Damirom Dekanićem.

Nakon polaganja vijenaca, a sukladno epidemiološkim mjerama, u konferencijskoj sali Hotela Villa Lenije održan je komemorativni skup, a sve nazočne pozdravio je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana DR-a Podružnica Vukovarsko-srijemske županije Milan Draženović.

Nazočnima se također obratio i župan Galić naglasivši kako se ne smiju zaboraviti žrtve poginulih redarstvenika, koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu za slobodnu Hrvatsku u kojoj svi moramo svojim radom i zajedništvom nastaviti se boriti za radna mjesta, kvalitetniji život i bolju Hrvatsku.

U sklopu komemorativnog skupa upriličena je svečanost dodjele Zahvalnica i Plaketa. Predsjednik Draženović uručio je Plakete ministru Banožiću, županu Galiću, gradonačelniku Bosančiću, načelniku PU Kapularu i načelniku Općine Andrijaševci Dekaniću, a Zahvalnice su uručene dopredsjedniku UDVDR HVO Općine Orašje Marijanu Arloviću, gradonačelniku Otoka Josipu Šariću, te predstavnicima Koordinacije stradalačkih i braniteljskih udruga VSŽ kao i predstavniku UDVDR-a Ogranak Vinkovci. Ravnatelju vinkovačke osnovne škole Vladimira Nazora, Damiru Buriću, uručena je donacija udruge - pametna ploča, na kojoj se ravnatelj zahvalio.

U svojem obraćanju svima nazočnima ministar Banožić naglasio je tri važne stvari te je rekao: -"Ovaj komemorativni skup je prigoda zahvaliti se članovima obitelji naših policajaca i svima koji su dali ono najvrijednije što su imali - svoje živote, za slobodnu Hrvatsku, drugo zahvaliti se Hrvatskoj vojsci koja je branila i obranila hrvatsku državu, slobodnu i neovisnu, u kojoj danas živimo i treće, ono što je župan Galić rekao, danas moramo nastaviti graditi i stvarati Hrvatsku svojim radom i zajedništvom, jer samo tako možemo ići naprijed."