U uredu Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Vukovar potpisan je koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Koalicijski sporazum potpisale su stranke Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Demokratski HSS (DHSS), Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ), Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS), Hrvatska narodna stranka-Liberalni demokrati (HNS), Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS).

„Zahvaljujem se koalicijskim partnerima koji su prepoznali kako sam kandidat za župana kao i kolega Orešković kao zamjenik, ona snaga koja će donijeti pobjedu na lokalnim izborima. Važno je naglasiti kako nismo ovdje kako bismo eksperimentirali, već pravimo onaj blok koji će trajati dugo vremena na ovom prostoru. Nismo se došli igrati, nego raditi ozbiljan posao i napraviti snažne pomake ka boljem i kvalitetnijem razvoju!“ – rekao je Damir Dekanić, kanidat za župana Vukovarsko-srijemske županije.

“Riječ je o političkom sporazumu koji je rezultat naših međustranačkih razgovora u cilju podrške našem kandidatu za župana, Damiru Dekaniću i njegovom zamjeniku, Franji Oreškoviću. Na taj način smo zaokružili ovu priču i siguran sam da ćemo kao i dosadašnjih godina stvoriti zajedničku kandidacijsku listu i na taj način osvojiti dovoljan broj mandata u Županijskoj skupštini za stabilnu vlast.

Siguran sam da će i ova suradnja biti dobra. Ovaj politički sporazum je sporazum koji nam svima daje određenu sigurnost da ćemo osvojiti većinu i moći provesti sve ono što smo zacrtali.” - rekao je predsjednik Županijskog odbora HDZ VSŽ, dr. sc. Mario Banožić.

Predstavnici drugih stranaka potpisnica koalicijskog sporazuma poručili su da je HDZ pobjednička stranka s kojom uspješno surađuju niz godina te kako su uvjereni u pobjedu koalicije na predstojećim izborima.